PRIRUČNIK ZA SPRAVLJANJE RAKIJE – Slobodan Jović

vesela-knjiga-valjevo-prirucnik-za-spravljanje-rakije-dr-slobodan-jovic-0

Br. strana: 103
Povez : Mek
Format : 13×23 cm, latinica
Oblast : Poljoprivreda, Tehnologija, Proizvodnja, Rakija

Sadržaj:

PRIRUČNIK ZA SPRAVLJANJE RAKIJE – Slobodan Jović

Naš narod je poznat po tradiciji pečenja rakije. Ovaj napitak pravi se od raznog voća, trava čak i kukuruza i krompira. U ovom priručniku: PRIRUČNIK ZA SPRAVLJANJE RAKIJE- Slobodan Jovića zainteresovani za ovaj proces mogu da saznaju kako da od, u naslovu navedenog voća, naprave rakiju. Za razliku od npr. Slovenije gde je najpoznatija jabukovača, rakija od jabuke, u našoj zemlji se najviše proizvodi rakija od šljiva. Nažalost, kvalitet takve rakije varira jer svaki proizvođač ima neki svoj recept, čime se onemogućava da šljivovica postane srpski brend koji bi se plasirao na inostrano tržište.

U ovoj knjizi dati su brojni saveti, uputstva i sve ostalo što čini „male tajne“ velikih majstora. Na kvalitet rakije utiče niz faktora: momenat berbe voća, način prerade voća, izvođenje alkoholnog vrenja, momenat destilacije (pečenja) prevrelog voćnog kljuka, sam način destilacije, kao i odležavanje i formiranje rakije.

Ovde ćete naći sve što vas interesuje u vezi voća, sudova u kojim se izvodi pečenje rakije, otklanjanje nedostataka rakije, određivanje jačine rakije, način skladištenja gotove rakije, itd.
Knjiga je korisna kako za one koji žele da se profesionalno bave proizvodnjom rakije, tako i pojedincima koji proizvode ovo piće iz hobija i za svoje potrebe.

PRIRUČNIK ZA SPRAVLJANJE RAKIJE – Slobodan Jović

Knjige od istog autora:

Knjige iz iste oblasti:

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “PRIRUČNIK ZA SPRAVLJANJE RAKIJE – Slobodan Jović”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Vesela knjiga Email

Vesela knjiga Viber

WhatsUp

Facebook messinger

0