veselaknjiga

Politika privatnosti

Politika privatnosti

 

Knjižara,, Vesela knjiga” obvezuje se da će pružati zaštitu ličnim podacima kupaca. Na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima. Koji su nužni za ispunjenje naših obaveza tj. za slanje poručenih knjiga. Svi podaci o korisnicima strogo se čuvaju i koristimo ih isključivo za slanje naručene porudžbine.

Knjižara ,,Vesela knjiga” odgovorna je za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Lični podaci Kupca poznati su samo knjižari ,,Vesela knjiga”. I to nas obvezuje da ih koristimo samo u svrhu izvršenja ugovornih obaveza prodaje, oko slanja i isporuke porudžbine.

Prilikom porudžbine (sms-om, viberom ili mejlom) Vi prihvatate i slažete se sa time da će administratori sajta koristiti Vaše lične podatke za sledeće namene:

  • Da Vas kontaktiraju, kao klijenta sajta;
  • Radi obrađivanja Vaših porudžbina;

Velika pažanja usmerena je ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksi.

Ukoliko imate dodatna pitanja vezana za Politiku privatnosti, molimo da nas kontaktirate putem e-maila: kontakt@veselaknjiga.com

SEO

Kategorije: AKCIJA, 01. Domaći pisci; 02. Strani pisci; 03. Popularna psihologija; 04. Filozofija; 05. Ezoterija; 06. Citati, poezija; 07. Knjige za bebe; 08. Decje knjige sa tvrdim koricama, zvučne; 09. Decije knjige (bajke i priče); 10. Slikovnice i bojanke; 11. Spomenari, foto albumi, 12. Dečje enciklopedije, edukativne; 13. Romani za decu, lektira; 14. Pravoslavne knjige za decu; 15. Pravoslavlje, religija; 16. Enciklopedijska izdanja; 17. Istorija; 18. Istorija Ravne gore; 19. Alternativno lečenje, zdravlje; 20. Priručnici, poljoprivreda, pčelarstvo; 21. Kuvari; 22. Medicinska literatura; 23. Rečnici za strane jezike; 24. Leksikoni stranih reči

Politika privatnosti

Uvod
Zdravo,

Ovaj šablon teksta će vam pomoći da napravite politiku privatnosti svog veb mesta.

Imamo predložene odeljke koji će vam trebati. Pod svakim naslovom odeljka pronaći ćete kratak pregled informacija koje treba da dostavite što će vam pomoći da započnete. Neki odeljci uključuju predloženi sadržaj politike, drugi će morati da budu popunjeni informacijama iz vaših tema i dodataka.

Molimo vas da uredite sadržaj svoje politike privatnosti, pazeći da obrišete kratke preglede i da dodate informacije iz svojih tema i dodataka. Kada objavite stranu svoje politike, zapamtite da je dodate u svoj izbornik kretanja.

Vaša je odgovornost da napišete obimnu politiku privatnosti, pazeći da odraćava sve nacionalne i međunarodne pravne zahteve privatnosti i da vodite svoju politiku trenutnom i ispravnom.

Izvor: Vordpres
Ko smo mi
U ovom odeljku, trebalo bi da navedete URL svog veb mesta, kao i ime preduzeća, ustanove ili pojedinca iza njega, kao i neke ispravne podatke za kontakt.

Količina informacija koje ste obavezni da prikažete menja se u zavisnosti od vaših lokalnih ili nacionalnih propisa. Možda ćete morati, na primer, da prikaćete fizičku adresu, registrovanu adresu ili matični broj svog preduzeća.

Predloženi tekst: Naša adresa veb mesta je: https://veselaknjiga.com.

Koje lične podatke skupljamo i zašto ih skupljamo
U ovom odeljku, trebalo bi da navedete koje lične podatke skupljate od svojih korisnika i posetioca veb mesta. To može da uključuje lične podatke kao što su ime, adresa e-pošte, podešavanja ličnog naloga; podatke o transakciji, kao što su informacije o kupovini; tehničke podatke kao što su informacije o kolačićima.

Takođe treba da navedete bilo koje skupljanje i zadržavanje osetljivih ličnih podataka kao što su podaci vezani za zdravlje.

Kao dodatak nabrajanju ličnih podataka koje skupljate, možda ćete morati da navedete zašto ih skupljate. Ova objašnjenja moraju navoditi bilo pravne osnove za vaša skupljanja ili saglasnost koju je korisnik dao.

Lični podaci nisu napravljeni samo od interakcije korisnika sa vašim veb mestom. Lični podaci su takođe naoravljeni od tehničkih postupaka kao što su obrasci za kontaktiranje, analitika i ugnežđivanja trećih strana.

Podrazumevano, Vordpres ne prikuplja bilo koji lični podatak o svojim posetioca i samo prikuplja podatke koji se prikazuju na ekranu korisničkog profila od registrovanih korisnika. Ipak, neki vaši dodaci takođe mogu da prikupe lične podatke. Trebalo bi da dodate relevantne informacije ispod.

Komentari
U ovom pododeljku, trebalo bi da navedete koje informacije uzimate kroz komentare. Naveli smo podatke koje Vordpres podrazumevano prikuplja.

Predloženi tekst: Kada posetioci ostave komentare na veb mestu, skupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare kao i IP adresu posetioca i nisku user agent njegovog pregledača veba za pomoć u otkrivanju nepoželjnog.

Anonimizovana niska napravljena od vaše adrese e-pošte (takođe nazvana i heš) može biti dostavljena usluzi Gravatar da bi se videlo da li je koristite. Politika privatnosti usluge Gravatar je dostupna ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša slika profila je vidljiva javnosti u smislu vašeg komentara.

Sadržaj
U ovom pododeljku, trebalo bi da navedete koje informacije mogu biti otkrivene od strane korisnika koji mogu da otpremaju datoteke sadržaja. Svi otpremljene datoteke sadržaja su obično javno dostupne.

Predloženi tekst: Ukoliko otpremate slike na veb mesto, trebalo bi da izbegavate otpremanje slika sa ugnežđenim podacima lokacije (EXIF GPS). Posetioci veb mesta mogu da preuzmu i izvuku podatke o lokaciji sa slika sa veb mesta.

Obrasci za kontaktiranje
Podrazumevano, Vordpres ne uključuje obrazac za kontaktiranje. Ukoliko koristite dodatak za obrazac za kontaktiranje, koristite ovaj pododeljak da navedete koji lični podaci su uzeti kada neko preda obrazac za kontaktiranje i koliko dugo se čuvaju. Na primer, možda ćete morati da navedete da određeno vreme čuvate podneske obrasca za kontaktiranje za usluge korisnicima ali da ne koristite informacije predate preko obrazaca za marketing.

Kolačići
U ovom pododeljku, trebalo bi da nabrojite kolačiće koje vaše veb mesto koristi, uključujući one koje postavljaju dodaci, društveni sadržaj i analitike. Dostavili smo vam kolačiće koje Vordpres podrazumevano postavlja.

Predloženi tekst: Ukoliko ostavite komentar na našem veb mestu, možete se izuzeti od snimanja svog imena, adrese e-pošte i veb mesta u kolačićima. Oni su zbog vaše udobnosti tako da ne morate da ponovo popunjavate svoje detalje kada ostavite drugi komentar. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ukoliko posetite našu stranicu za prijavljivanje, postavićemo privremeni kolačić za određivanje da li vaš pregledač veba prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se nakon vašeg zatvaranja pregledača veba.

Kada se prijavite, takođe ćemo postaviti nekoliko kolačića da bismo sačuvali vaše informacije prijavljivanja i vaše izbore prikaza ekrana. Kolačići prijavljivanja traju dva dana, a kolačići mogućnosti ekrana traju godinu dana. Ukoliko izaberete „Zapamti me“, vaša prijava će trajati dve sedmice. Ukoliko se odjavite sa svog naloga, kolačići prijavljivanja biće uklonjeni.

Kada uredite ili objavite članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pregledaču veba. Ovaj kolačić ne uključuje lične podatke i samo određuje ID članka koji uređujete. Ističe nakon jednog dana.

Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta
Predloženi tekst: Članci na ovom veb mestu mogu da sadrže ugnežđeni sadržaj (npr. video snimke, slike, članke, itd). Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta se ponaša na potpuno isti način kao da je vaš posetilac posetio drugo veb mesto.

Ta veb mesta mogu da prikupe podatke o vama, koriste kolačiće, ugnezde dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju vašu interakciju sa tim ugnežđenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugnežđenim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na to veb mesto.

Analitika
U ovom pododeljku, trebalo bi da navedete koje pakete analitika koristite, kako korisnici mogu da se izuzmu od praćenja analitika i vezu ka politici privatnosti vašeg dobavljača analitike, ukoliko je ima.

Podrazumevano, Vordpres ne prikuplja bilo koje podatke za analitiku. Ipak, mnogi nalozi veb domaćinstva prikupljaju neke anonimne podatke za analitiku. Takođe, moćda ste postavili Vordpresov dodatak koji pruža uslugu analitike. U tom slučaju, ovde dodajte informacije o tom dodatku.

Sa kim delimo vaše podatke
U ovom odeljku, trebalo bi da imenujete i nabrojite sve dobavljače sa treće strane sa kojima delite podatke o veb mestu, uključujući partnere, usluge zasnovane na oblaku, obrađivače plaćanja i dobavljače sa treće strane, i da navedete koje podatke delite sa njima i zašto. Ukoliko je moguće, povežite ka njihovim politikama privatnosti.

Podrazumevano, Vordpres ne deli bilo koje lične podatke sa bilo kim.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke
U ovom odeljku, trebalo bi da objasnite koliko dugo čuvate lične podatke skupljene ili obrađene od strane veb mesta. I dok je vaša odgovornost da dođete do rasporeda toga koliko dugo držite svaki skup podataka i zašto ga držite, te informacije moraju da budu nabrojane ovde. Na primer, možda ćete želeti da kažete da držite unose obrasca za kontaktiranje šest meseci, zapise analitike godinu dana i korisničke zapise o kupovini deset godina.

Predloženi tekst: Ukoliko ostavite komentar, taj komentar i njegovi meta podaci se čuvaju neograničeno. Ovo je zato da bismo prepoznali i automatski odobrili sve komentare koje uslede umesti da ih držimo u redu za pregled.

Za korisnike koji se registruju na naše veb mesti (ukoliko ih ima), takođe čuvamo lične informacije koje dostave u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu da vide, urede ili obrišu svoje lične podatke bilo kada (izuzev što ne mogu da promene svoje korisničko ime). Upravnici veb mesta takođe mogu da vide i urede te informacije.

Koja prava imate u odnosu na vaše podatke
U ovom odeljku, trebalo bi da objasnite koja prava vaši korisnici imaju nad svojim podacima i kako mogu da se pozovu na ta prava.

Predloženi tekst: Ukoliko imate nalog na ovom veb mestu, ili ste ostavili komentare, možete da zahtevate da primite datoteku sa izvezenim ličnim podacima koje držimo o vama uključujući bilo koje podatke koje ste nam dostavili. Takođe možete da zahtevate da obrišemo bilo koje lične podatke koje držimo o vama. To ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni da držimo zbog administrativnih, pravnih ili bezbedonosnih razloga.

Gde šaljemo vaše podatke
U ovom odeljku, trebalo bi da nabrojite sve prenose podataka vašeg veb mesta izvan Evropske unije i opišete načine na koji su ti podaci osigurani po evropski standardima o zaštiti ličnih podataka. To može da uključuje vaše veb domaćinstvo, skladište u oblaku ili drugu uslugu treće strane.

Evropski zakoni o zaštiti podataka zahtevaju da podaci o evropskim stanovnicima koji su preneseni izvan Evropske unije budu osigurani sa istim standardima kao da su podaci unutar Evrope. Tako da pored nabrajanja gde podaci idu, trebalo bi da opišete kako obezbeđujete da su ovi standardi ispunjeni bilo od vas bilo od vaših dobavljača sa treće strane, bilo da je to kroz dogovor kao što je Privacy Shield, klauzule u vašim ugovorima ili vezivanjem korporativnih pravila.

Predloženi tekst: Komentari posetioca mogu da budu provereni kroz uslugu automatskog prepoznavanja nepoželjnih.

Vaše informacije za kontaktiranje
U ovom odeljku trebalo bi da dostavite način kontaktiranja za stvari koje se tiču privatnosti. Ukoliko ste obavezni da imate osobu za zaštitu podataka, ovde nabrojite i njegovo ime i pune detalje kontakta.

Dodatne informacije
Ukoliko koristite svoje veb mesto za komercijalne namene i uključeni ste u kompleksnije skupljanje ili obrađivanje ličnih podataka, trebalo bi da navedete sledeće informacije u svojoj politici privatnosti kao dodatak informacijama o kojima smo već diskutovali.

Kako štitimo vaše podatke
U ovom odeljku, trebalo bi da objasnite koje ste mere preduzeli da biste zaštitili podatke svojih korisnika. To može da uključuje tehničke mere kao što je enkripicija; bezbedonosne mere kao što je dvostruka autentifikacija; i mere kao što je obuka osoblja za zaštitu podataka.

Koje postupke imamo u slučaju curenja podataka
U ovom odeljku, trebalo bi da objasnite koje postupke imate za nošenje sa curenjem podataka, bilo mogućim ili stvarnim, kao što je sistem unutrašnje izveštavanje, mehanizmi za kontaktiranje ili nagrade za rešavanje grešaka.

Od kojih trećih strana primamo podatke
Ukoliko vaše veb mesto prima podatke o korisnicima od trećih strana, uključujući i oglašivače, te informacije moraju biti uključene u odeljku vaše politike privatnosti koja se bavi podacima trećih strana.

Koje automatsko donošenje odluka i/ili profilisanje radimo sa korisničkim podacima
Ukoliko vaše veb mesto dostavlja uslugu koja uključuje automatsko donošenje odluka – na primer dozvoljavanje mušterijama da apliciraju za kredit ili gomilanje njihovih podataka u profil za oglašavanje – morate navesti da se ovo dešava i uključiti informacije o tome kako se te informacije koriste, odluke koje su donesene sa tim nagomilanim podacima i koja prava korisnici imaju nad odlukama koje su donesene bez ljudske intervencije.

Zahtevi za obelodanjivanjem regulisane industrije
Ukoliko ste član regulisane industrije ili ste subjekat dodatnih zakona o privatnosti, možda ćete biti obavezni da ovde obelodanite te informacije.

↑ Vrati se na vrh
Umnoži ovaj odeljak u ostavuUmnoži predloženi tekst politike privatnosti iz: Vordpres.

Izvor: WooCommerce
Ovaj jezički primer uključuje osnovne informacije o tome koje lične podatke vaša prodavnica može da prikuplja, čuva i deli, kao i ko može da ima pristup tim podacima. Zavisno od toga koja su podešavanja omogućena i koji drugi dodaci se koriste, razlikovaće se i posebne informacije koje vaša prodavnica deli. Preporučujemo da se konsultujete sa pravnikom kada odlučujete koje informacije ćete obelodanjivati u okviru svoje politike privatnosti.

Prikupljamo informacije o vama u toku postupka potvrde kupovine u našoj prodavnici.

Šta prikupljamo i čuvamo
Dok ste u poseti našoj prodavnici, pratimo sledeće:

Proizvodi koje ste gledali: ovo ćemo koristiti da Vam, na primer, prikažemo proizvode koje ste nedavno gledali
Lokacija, IP adresa i vrsta pretraživača: koristićemo ove informacije u svrhu kao što je procena iznosa poreza i dostave
Adresa za dostavu: tražićemo Vam da unesete ovaj podatak kako bismo, primera radi, procenili dostavu pre nego što plasirate narudžbinu i poslali Vam narudžbinu!
Takođe ćemo koristiti kolačiće da pratimo sadržaj korpe dok Vi pregledate naš sajt.

Napomena: možda želite da detaljnije uredite svoju politiku privatnosti i postavite vezu odavde do tog odeljka.

Kada kupujete od nas, tražićemo od vas podatke, uključujući vaše ime, adresu za naplatu, adresu za dostavu, adresu e-pošte, broj telefona, podatke o kreditnoj kartici/plaćanju i eventualno informacije o nalogu, kao što su korisničko ime i lozinka. Ove podatke ćemo koristiti, na primer:

Da vam pošaljemo podatke o vašem nalogu i narudžbini
odgovaranje na vaše zahteve, uključujući povraćaj novca i žalbe
Obradu plaćanja i sprečavanje prevare
Podesite vaš nalog za našu prodavnicu
Poštovanje svih zakonskih obaveza koje imamo, kao što je obračun poreza
poboljšamo ponudu naše prodavnice
da Vam šaljemo marketinške poruke, ako izaberete da ih primate
Ako napravite nalog, pohranićemo Vaše ime, adresu, adresu e-pošte i broj telefona, što će biti upotrebljeno da se popuni obrazac potvrde kupovine pri budućim narudžbinama.

Mi generalno čuvamo informacije o vama dokle god su nam one potrebne u svrhu u koju ih sakupljamo i koristimo i dokle god smo u obavezi da ih i dalje čuvamo. Na primer, čuvaćemo informacije o narudžbini XXX godina za poreske i računovodstvene potrebe. To uključuje vaše ime, adresu e-pošte i adrese za obračun i dostavljanje.

Takođe ćemo sačuvati komentare ili recenzije, ako odlučite da ih ostavite.

Ko u našem timu ima pristup
Članovi našeg tima imaju pristup informacijama koje nam dostavite. Na primer, i Administratori i Menadžeri prodavnice mogu da pristupe sledećem:

Informacije o narudžbini, kao npr. šta je kupljeno, kada je kupljeno i gde treba poslati, i
Informacije o kupcu, kao što su Vaše ime, adresa e-pošte, informacije o fakturisanju i isporuci.
Članovi našeg tima imaju pristup ovim informacijama kako bi pomogli u realizaciji narudžbina, obradi zahteva za refundaciju i kako bi vam pružili podršku.

Šta delimo sa drugima
U ovom odeljku treba da navedete sa kim delite podatke i u koju svrhu. To može da obuhvati, bez ograničenja, pružaoce usluga analitike, marketinga, špedicije, posrednike u platnom prometu, kao i ugnježdene servise trećih strana.

Delimo informacije sa trećim licima koja nam pomažu da vam pružimo usluge u vezi sa narudžbinama i prodavnicom; na primer —

Plaćanja
U ovom delu treba da navedete treća lica koja vrše obračun platnog prometa, a čije usluge koristite za plaćanje u vašoj prodavnici, pošto ta lica mogu da rukuju podacima o kupcu. PayPal smo stavili za primer, a vi treba da uklonite PayPal ako ga ne koristite.

Prihvatamo plaćanja preko PayPal-a. Prilikom obrade transakcija neki vaši podaci dostavljaju se PayPal-u, uključujući informacije potrebne za obradu ili podršku plaćanja, kao što su ukupni iznos kupovine i informacije o obračunu.

Za više informacija pogledajte Politiku privatnosti PayPal-a.

O nama www.veselaknjiga.com

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara