KAKO KOMUNIKACIJOM DO USPEHA – Dejl Karnegi

Br. strana: 180
Povez : Mek
Format : 13×20 cm, latinica
Edicija : Psihologija uspeha za XXI vek

Cena: 790,00 RSD
(Popust: 15 %)
Cena na sajtu:
670,00 RSDUšteda: 120,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

KAKO KOMUNIKACIJOM DO USPEHA – Dejl Karnegi

Komunikacija ? U poslednje vreme, komunikacija – tj. onošto govorimo i to kako govorimo predstavlja osnovni faktor koji odeđuje da li ćemo uspeti ili ne. Lideri u oblasti politike, industrije i obrazovanja poseduju veštinu efikasnog komuniciranja sa drugim ljudima.

Ta veština nije nužno urođena. Svi koji žele mogu da je savladaju. Sve što vam je potrebno je istinska volja i odlučnost. Da verujete u ono što pričate i da je to potkrepljeno činjenicama koje su zasnovane na istinskim pravim vrednostima.

Jednom, kada unapredite svoju sposobnost komunikacije, mnogo efikasnije ćemo biti u stanju da prezentujemo svoje ideje svojim pretpostavljenima, svojim saradnicama, klijentima, pa čak I prijateljima i porodici.
Ova knjiga će vas u to uputiti i usmeriti !

Knjiga KAKO KOMUNIKACIJOM DO USPEHA je naslov  iz biblioteke Psihologija uspeha za XXI vek autora Dejla Karnegija, pionira u onome što se danas naziva pokretom za razvoj ljudskih potencijala.

Dejl Harbison Karnegi (24.11.1888 god – 1.11.1955 god) je bio američki pisac i predavač. Teme o kojima je pisao i predavao su vezane uglavnom za samounapređivanje ličnih osobina, razvijanje trgovačkih sposobnosti, razvijanje timskog duha i funkcionisanje u timu, javni govor i interpesonalne veštine. Rođen u siromašnoj porodici na farmi u Misuriju, tragao je za uspehom i načinima koji dovode do uspeha.

Autor je bestselera koje je i danas jedan od najprodavanijih iz ove oblasti, pod nazivom “Kako steći prijatelje i uticati na ljude“ . Autor čiji uputi i smernice  koja su mnogima pomogla da prevaziđu brojne probleme i brige koje im onemogućavaju život kakav zaslužuju. Jedna od glavnih ideja njegovih knjiga je kako da promenimo loše navike u dobre i na koji način da se izborimo sa svakodnevnim stresom, kojim smo sve više izloženi.

Početak Dejli Karnegija

Pre trideset pet godina bio sam jedan od najnesrećnijih mladića koji su se mogli naći na ulicama Njujorka. Zarađivao sam za život trgujući kamionima, premda o njima ništa pobliže nisam znao. Trgovina kamionima nije me ni najmanje zanimala, pa sam čak i prezirao takav posao. Gadilo mi se što moram da živim u jeftino nameštenom sobičku na periferiji Njujorka. Nikada neću zaboraviti kako bi izjutra, kada sam sa vešalice u ormanu uzimao čistu kravatu, istog časa počele da mile bubašvabe. Pri pomisli da bubašvabe opsedaju i jeftine restorane u kojima sam se hranio, unapred bi me spopadala muka.

Uveče sam se u taj bedni sobičak vraćao sa užasnom glavoboljom. Glava mi je pucala od umora, razočaranosti, jada i osećanja pobune koja je tinjala u meni. Šta se to u meni bunilo? Pa, to što od mojih prelepih snova iz studentskih dana nije ostalo gotovo ništa, osim te surove stvarnosti nalik na košmar. „Zar je ovo život?” pitao sam se. „Onaj život pun avantura, koji sam tako nestrpljivo očekivao?

Zar je ovo sve što život treba da mi pruži ovaj mučan posao, ovo sustanarstvo sa bubašvabama, ovu odvratnu hranu…? Zar nema baš nikakve nade u bolju budućnost?” Žudeo sam za trenucima odmora ispunjenim čitanjem i pisanjem – pisanjem knjiga o kojima sam maštao u studentskim danima. Bilo mi j e jasno da ništa neću izgubiti, a možda bih mogao mnogo dobiti, ukoliko napustim trgovinu kamionima, Nije mi bilo stalo ni do zarade, ni do napredovanja. Želeo sam samo da živim kao čovek. Drugim rečima, nalazio sam se pred svojim životnim Rubikonom, pred trenutkom odluke s kojim se suočavaju mnogi mladi ljudi na pragu života. I, kada sam jednog dana najzad o dlučio da napustim posao, ta mi je odluka iz temelja izmenila budućnost. Sledećih trideset pet godina donele su mi sreću, zadovoljstvo i ostvarenje mojih najsmelijih snova.

KAKO KOMUNIKACIJOM DO USPEHA – Dejl Karnegi

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “KAKO KOMUNIKACIJOM DO USPEHA – Dejl Karnegi”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0