TRI GURUA, JEDAN MLADIĆ I STARAC PAJSIJE – Dionisije Farasiotis

Br. strana: 228
Povez : Mek
Format : 14,5×20,5 cm, ćirilica

Cena: 770,00 RSD
(Popust: 10 %)
Cena na sajtu:
695,00 RSDUšteda: 75,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

TRI GURUA, JEDAN MLADIĆ I STARAC PAJSIJE – Dionisije Farasiotis

U vreme eskalacije različitih oblika nehrišćanske religioznosti, koji se nude savremenom čoveku kroz meditaciju, jogu, dečiju jogu, jogu za trudnice, proricanje budućnosti, belu i crnu magiju, vidovitost i kvazi prozorljivost, spiritualizam… sve popločano dobrim namerama koje znamo kuda vode, autor nam iskreno deli svoje iskustvo nadajući se da ćemo se naučiti na tuđim greškama, dok još nije kasno da isplivamo iz mulja u koji smo upali svojim pogrešnim izborima.

Predgovor:

Velika mi je čast da napišem predgovor ovoj knjizi čiji je autor jedan od više hiljada onih kojima je pomogao blaženi starac Pajsije Svetogorac. Nije to bila obična pomoć, sam Hristos ga je starčevim molitvama spasao iz čeljusti zveri. Radostan sam što ga poznajem toliko godina i sa zadovoljstvom potvrđujem autentičnost ove knjige.

Njen autor, čovek velikih duhovnih stremljenja, želeo je da istinu upozna iskustveno, a ne samo iz knjiga. U nameri da isporoba sve našao se u najpre u svetu različitih duhovnih nehrišćanskih tradicija kao što su joga, hipnotizam, magija, vračanje. He verujući, kako sam navodi, da čovek može svojevoljno da odabere zlo, dovodi sebe u niz smrtnih opasnosti po dušu. Beskrajna dobrota Boga, pre nego njegova radoznalost, odvodi ga na Svetu Goru. Tamo se njegove oči otvaraju za jedan potpuno drugačiji duhovni svet, za istinu Boga Oca, Čija je ljubav prema nama neizreciva. Tu je započelo lečenje njegovih duševnih trauma.

Preko bogonosnog starca Pajsija i duhovnih iskustava koja je stekao na Svetoj Gori obdaren je istinom o Bogu. Kakve tajne u sebi krije duša! Uprkos svemu, želi da jednaku priliku pruži indijskim joginima kao i pravoslavnim monasima. Opsednut je pitanjem da li su jogini, kojima je posebno fasciniran, sa Bogom ili sa đavolom.

U takvom stanju odlazi u Indiju, gde će svoja istražvanja nastaviti u zajednicama tri poznata gurua, od kojih je jedan poštovan kao Bog.

Ostvario je svoje ambicije, ali ono što je dobio bila je duhovna smrt. Da nije bilo molitvi starca Pajsija Svetogorca, pao bi u tamu luciferske deifikacije. Priroda njegovih stremljenja, duhovne opasnosti sa kojima se sreo i sve druge okolnosti u njegovom životu, sve je to bio deo Božje promisli. Nakon svega njegovo srce js odbacilo tamu koja je zaklanjala svetlost Hristovu.

Milost Trojičnog Boga, koja uvek poštuje čovekovu ličnu slobodu, iscelila ga je od teških duhovnih i psihičkih rana koje je poneo iz Indije. Ovu je milost prizvala očinska i majčinska ljubav starca Pajsija.

Ovi upečatljivi i snažni memoari zapravo su ispovest duše koja se srela sa indijskom spiritualnošću, vračanjem i okultizmom, koji već više od trideset godina praktično preplavljuju zapadni svet, uključujući i Grčku.

TRI GURUA, JEDAN MLADIĆ I STARAC PAJSIJE – Dionisije Farasiotis

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “TRI GURUA, JEDAN MLADIĆ I STARAC PAJSIJE – Dionisije Farasiotis”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0