veselaknjiga
Kategorija: Proizvodi » 22. Pravoslavlje, religija » REČNIK KNJIŽEVNIH TERMINA – Dragiša Živković

REČNIK KNJIŽEVNIH TERMINA – Dragiša Živković

Br. strana: 950
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 16,5×24 cm, latinica

Cena: 3.600,00 RSD
(Popust: 22 %)
Cena na sajtu:
2.800,00 RSDUšteda: 800,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

REČNIK KNJIŽEVNIH TERMINA – Dragiša Živković

Fototipsko izdanje, izdanje iz 2001 godine a izdavač je Romanov iz Banja Luke.

Rečnik književnih termina, koji je rađen kao naučni projekat u Institutu za književnost i umetnost u Beogradu i koji sada izlazi pred čitaoce, obuhvata oko 2.500 termina na preko 130 autorskih tabaka.

Na njemu je radilo deset urednika i blizu sto saradnika iz nekoliko naših univerzitetskih centara (Beograda, Zagreba, Sarajeva, Novog Sada, Osijeka, Banja Luke), sa osnovnom namenom da našim čitaocima pruže terminološki rečnik koji će, pored opštih, internacionalnih, i posebnih, nacionalnih termina pojedinih književnosti, obuhvatiti i termine koji su nastali u našim, jugoslovenskim književnostima i koji označavaju specifično naše književne pojave i pojmove.

Tako su u naš Rečnik ušli posebni termini iz naše usmene i srednjovekovne književnosti, iz srpskohrvatske versifikacije, kao što se u obradi svih termina nastojalo da se ukaže na takve pojave i na takve primere i u našim književnostima.

Namera je, dakle, bila da se stvori terminološki rečnik koji će biti rezultat rada naših književnih stručnjaka i koji će, zasnivajući se na današnjim znanjima nauke o književnosti, dati čitaocima informacije ne samo iz stranih nego i iz jugoslovenskih književnosti. Zbog toga se, prilikom koncipiranja izrade ovog Rečnika, nije išlo na neka lakša rešenja: da se, npr. prevede neki strani rečnik književnih termina, a da se naši specifični termini ubacuju ili da se već postojeće obrade termina popunjavaju i našim materijalom.

Naoko lakše, možda bi ovakvo rešenje bilo i teže, a svakako zametnije i nepotpunije. Zbog toga je i Republička zajednica kulture Srbije finansirala ovaj projekat kao kapitalno delo za sve vreme njegove izrade. Izrada Rečnika trajala je relativno dugo.

REČNIK KNJIŽEVNIH TERMINA – Dragiša Živković

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Knjige od istog autora:

Nemamo više knjiga od istog autora

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “REČNIK KNJIŽEVNIH TERMINA – Dragiša Živković”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

1
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara