PREPOZNATI HRISTA – Vladeta Jerotić

Br. strana: 236
Povez : Tvrd
Format : 12,5×20,5 cm, ćirilica

Cena: 750,00 RSD
(Popust: 22 %)
Cena na sajtu:
585,00 RSDUšteda: 165,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

PREPOZNATI HRISTA – Vladeta Jerotić

Hrišćanska Crkva i njene najplemenitije glave imali su vekovima zadatak da se odbrane i suptilnim teološkim dokazima savladaju brojne jeresi koje su se veoma rano, već u prvom veku hrišanske ere (praktično sve do danas) pojavljivale, širile i ugrožavale čistotu Hristovog učenja.

Neki segmenti Iz sadržaja knjige:

– Moja čitanja
– O modernom, postmodernom I možda budućem vremenu
– Da li postoji ,,Ruska” duša ?
– Duhovne teme ( o milosrđu I suđenju, o vređanju, opraštanju I zaboravu, Zašto je ljudima teško da vole ? , Može li se voleti bez žrtvovanja ?, Žena imuškarac u bibliji I u stvarnom svetu, Šta je brak: Želja za posedovanjem, starh od usamljenosti ili sveta hrišćanska tajna ? Šta čovek krije ? )

Vladeta Jerotić važio je za jednog od najmudrijih srpskih intelektualaca i mislilaca. Iza sebe je ostavio mnoge zanimljive i pametne misli, koje je objavljivao u svojim knjigama ali i izgovarao u emisijama gde je učestvovao. Evo nekih od mnogobrojnih mudrosti Vladete Jerotića:

O veri:

“Duhovnost nije kao žvakaća guma koja ostaje godinama u ustima, već je najlepša poslastica koja se mora progutati da bi iznutra delovala”

O čovekoljublju:

“Nije preterano smatrati da je najveća nesreća za ljude i ovu planetu na kojoj žive– katkad potpuna, katkad delimična nesposobnost jednog velikog broja ljudi da vole. Isto tako ne izgleda mi nimalo preterana misao da se čitavo čovečanstvo i zemlja pod njim održavaju pre svega zahvaljujući onim malobrojnim ljudima koji su u stanju da vole.”

PREPOZNATI HRISTA – Vladeta Jerotić

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “PREPOZNATI HRISTA – Vladeta Jerotić”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0