PRAZNIK ZVERI – ŽETEOCI (1) – Zoran Petrović

Br. strana: 325
Povez : Mek
Format : 14×21 cm, latinica

Cena: 890,00 RSD
(Popust: 16 %)
Cena na sajtu:
750,00 RSDUšteda: 140,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

PRAZNIK ZVERI – ŽETEOCI (1) – Zoran Petrović

Prvi deo trilogije PRAZNIK ZVERI

Ulicama Beograda i okolinom, dva kuma, psihološki profajler i inspektor beogradskog MUP-a, tragaju za serijskim ubicom, koji žrtve usmrćuje ubrizgavanjem otrova T12.

Na vratu ubijenih ostavlja ubode koji podsećaju na vampirski ujed pa ga mediji nazivaju „Vampir sa Avale“. Trag mu se na neko vreme gubi i policija prekida poteru, ali nakon par decenija ubistva se nastavljaju u istom maniru. Ovoga puta Odeljenje za krvne delikte imaće pomoć podmlatka policije kao i ekcentričnog patologa sa neskrivenim interesovanjem za „onostrano”.

Događaji koji će uslediti i dokazni materijal sa mesta zločina, navešće ih na nešto sasvim neverovatno….

O autoru knjige:

Zoran Petrović, master psiholog, kompjuterski dizajner, muzičar i pisac, rođen je 1968. godine u Beogradu. U periodu od 1984. do 1986. aktivno se bavio muzikom kao vokalni solista grupe “Bukowski band”, a od 1987. do 1990. kao vokal projekta “Psihokratija”, kada ostvaruje kontakt sa nekim stranim i mnogim domaćim imenima iz sveta muzike. Sredinom devedesetih počinje da radi u kompaniji 3DO iz Kalifornije, kao jedan od game mastera, pod nadimkom Bard Legend, na jednoj od prvih online multiplayer fantasy igara – Meridian 59. Pored gaminga, kojim se kao hobijem bavi i danas, bavio se i advertajzingom, kompjuterskim 2D i 3D dizajnom, animacijama i TV reklamom.

Nešto kasnije, posvećuje se svojoj prvoj ljubavi, psihologiji, i to u oblastima: psihologija ličnosti, kriminalni profajling i serijski počinioci teških krivičnih dela. U saradnji sa pionirima profajlinga u FBI, odeljenja BAU, i domaćim ekspertima Univerziteta u Beogradu, piše naučni rad pod nazivom “Bihejvioralni profajling i mogućnost primene FBI tipologije silovatelja u službi istražnog postupka policije i prevencije na teritoriji Srbije”.

Na književnoj sceni pojavljuje se zahvaljujući ljubavi, i to 2009. sa svojom prvom zbirkom ljubavne poezije “Ženi koju volim”, a već sledeće izdaje i drugu, pod naslovom “Hvala što postojiš”. Njegov prvi roman, urbana trilerolika ljubavna drama, “Bulevar greha”, izašao je iz štampe 2016. godine. Nakon toga, autor se ponovo okreće ljubavi, ali ovoga puta svojoj prvoj i najvećoj – fantastici. U januaru 2017. izlazi njegov roman, “Praznik Zveri – Žeteoci” koji predstavlja prvi iz istoimene sage. Druga knjiga sage, “Praznik zveri – Grehovi alijanse”, izašla je u junu 2017, a sada, 2018, izašao je i treći nastavak. Sagu Praznik zveri, Zoran Petrović predstavlja svojim terminom open world fantasy saga, kojim se, pre svega, ne vezuje za okvire popularnih trilogija. Za sada je, kako autor kaže, kompletno izmaštao još dva nastavka, četvrti i peti, na kojima već radi, a nakon toga postoje postavke za bar još dva. Njegove priče nalaze se u zbirkama folklorne, epske, naučne fantastike i horora: Čuvari zlatnog runa, U vrzinom kolu, Marsonic, Nešto diše u mojoj torti, Trium Reginarum – Refesticon, kao i u zbirci posvećenoj tvrđavi Golubac.

PRAZNIK ZVERI – ŽETEOCI (1) – Zoran Petrović

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “PRAZNIK ZVERI – ŽETEOCI (1) – Zoran Petrović”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0