OSVETA / BELI INDIJANAC- B. D. Benedikt

vesela knjiga valjevo osveta beli indijanac b d benedikt

Br. strana: 240
Povez : Tvrd
Format : 14×20,5 cm, latinica

Sadržaj:

OSVETA / BELI INDIJANAC- B. D. Benedikt

BELI INDIJANAC- Vajt, krivo optuženi Američki Indijanac koristi priliku i beži sa doživotne robije. Čim se dokopao slobode, on traži čoveka koji ga je krivo optužio s namerom da mu se gadno osveti. Ali stvari se ne odvijaju prema njegovom precizno skovanom planu.

OSVETA- Bivši policajac u penziji živi sam sa ćerkom Odri na udaljenoj farmi, gde Odri jednog dana pronađu mrtvu u polju. Nezadovoljan sporom istragom lokalnog šerifa, bivši velegradski detektiv počinje sopstvenu. On ubrzo pronalazi trojicu osumnjičenih, kidnapuje ih i odvodi na tajno mesto na kojem ih osuđuje na smrt.
Po ovom romaniu ,, OSVETA B.D. Benedikt je snimio napeti kanadski triler ,, GRAVEYARD STORY koji se prikazao u 41 zemlji i pokupio mnoštvo pozitivnih komentara i kritike.

Božidar Damjanović Benedikt (B. D. Benedikt) je kanadski pisac i filmski reditelj, rođen 7. aprila 1938. godine u malom hrvatskom mestu Vinici kod Varaždina, u pravoslavnoj porodici Save Damjanovića, žandarskog narednika.
Autor je više desetina klasičnih romana i naučno-popularnih knjiga objavljenih na srpskom, hrvatskom, poljskom, makedonskom, slovenačkom i engleskom jeziku. Takođe je radio za jugoslovensku, nemačku, kanadsku i holivudsku filmsku industriju u svojstvu scenariste, reditelja i scenografa. Završio je dva američka univerziteta, sa diplomom mastera iz filmskog dizajna i doktoratom iz literature i dramskih umetnosti. Redovan je član Udruženja Kanadskih Reditelja i Kanadske Filmske Akademije. Živi sa porodicom u Torontu, Kanada.

Knjige od istog autora:

Knjige iz iste oblasti:

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “OSVETA / BELI INDIJANAC- B. D. Benedikt”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Vesela knjiga Email

Vesela knjiga Viber

WhatsUp

Facebook messinger

0