O BRAKU RASUĐIVANJU I PAŽNJI – Otac Tadej

Br. strana: 102
Povez : Mek
Format : 14,5×16 cm, ćirilica

Cena: 280,00 RSD
(Popust: 15 %)
Cena na sajtu:
238,00 RSDUšteda: 42,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

O BRAKU, RASUĐIVANJU I PAŽNJI – Otac Tadej

Otac Tadej (19. oktobar 1914 — 13. april 2003), rođen kao Tomislav Štrbulović, bio je poznati srpski duhovnik, arhimandrit na osnovu čijih beseda su napisane mnoge knjige „Kakve su ti misli, takav ti je i život“, „Mir i radost u Duhu Svetome“, „Pouke srpskome narodu“, „Šta će skoro biti“. Bio je iguman manastira Vitovnica i duhovni otac. Ispovedao je povremeno i Patrijarha srpskog Pavla.
Iz sadržaja knjige:
– O braku, rasuđivanju i pažnji
– Za grehe nepokajanje biva kazna
– O smirenju i krotosti
– Detinjstvo i iskušeništvo oca Tadeja
– O iskušenju i pričešću
– Bogoslovski razgovori za trpezom
– Razni dobri saveti
– O pozivu u monaštvo
– O slavoljublju i celomudrenosti
– O ljubavi i molitvi
OVAKO JE GOVORIO OTAC TADEJ: Sveta tajna Braka
„Ne poželi tuđeg bračnika“ je jedna od Božijih zapovesti koje stoje u Svetom Jevanđelju.
To podrazumeva da na tuđeg bračnog partnera ili partnerku smemo da gledamo samo kao na brata ili sestru sa potpunim odsustvom svake strasti i bludne pomisli i želje.
Gospod je rekao veoma jasno da svaki um može da razume „POŽELETI TUĐE VELIKI JE GREH, UZETI TUĐE OGROMNA JE KAZNA. ONO ŠTO BOG SPOJI NE SME NIKO DA RAZDVOJI“
Kada dođe do crkvenog braka to je Božija promisao. Ta osoba se nama svidi i mi je zavolimo ali tu osobu nam je sam Gospod poslao da se kroz bračni krst sa njom spasavamo. Tako da koliko god da nam je brak težak mi nikako ne smemo da se razvodimo i napuštamo tu Svetu Zajednicu, jer Gospod ima svoj plan sa nama…
Koliko god težak naš bračnik bio naš brak sa njim nije naša loša odluka već Božija volja da se tako spasavamo kroz trpljenje. Ukoliko smo mi krivi za loš brak moramo da se posvetimo Gospodu, molitvi, ispovedanju i pričešću, ali u koliko je naš bračnik taj koji stvara ne sklad u braku NE SMEMO NIKAKO da ga napuštamo i da se razvodimo već da se molimo za njega, i tražimo od Gospoda i presvete Bogorodice da mu otvore oči da spozna ljubav i važnost braka.
Postoje samo dva razloga koja nam dopuštaju prekid Svete Tajne Braka a to su : NEVERSTVO BRAČNIKA I UPOKOJENjE BRAČNIKA!
Ukoliko ti se svidi i poželiš tuđeg čoveka ili ženu odmah u korenu seci tu želju i moli se Gospodu da ti da snagu da se izlečiš od tih prljavih misli.
Jako je opasno za dušu i dalji napredak tvoj i tvoje dece stupiti u kontakt i odnos sa oženjenim čovekom ili udatom ženom. Takav greh uglavnom pada na pleća tvoje dece. Gospod je tom čoveku dao ženu da se sa njom spasava i obratno i ne smeš ga poželeti i odvojiti od Svete Tajne Braka.

O BRAKU, RASUĐIVANJU I PAŽNJI – Otac Tadej

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “O BRAKU RASUĐIVANJU I PAŽNJI – Otac Tadej”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara