fbpx

LEGENDE I MITOVI STARE GRČKE- Nikolaj A. Kun

Br. strana: 614, crno-bele fotografije
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 14×20 cm, latinica

Cena: 1.400,00 RSD
Cena na sajtu:
1.120,00 RSDUšteda: 280,00 RSD

Sadržaj:

LEGENDE I MITOVI STARE GRČKE- Nikolaj A. Kun

Nadaleko poznata i priznata knjiga čuvenog ruskog istoričara Nikolaja Albertoviča Kuna.

Grčka mitologija sastoji se od legendi (mitova) o božanstvima, fantastičnim bićima, o herojima i čudovištima. Grčki bogovi su živeli na Olimpu, bili su obdareni natprirodnim moćima, izgledali su kao ljudi, imali vrline i mane kao ljudi, razlikovali su se po tome što su bili besmrtni, više-manje neranjivi te sposobni da postanu nevidljivi i da putuju brzinom svetlosti.
Ova knjiga je klasičan priručnik za sve one koji žele da se upoznaju sa uzbudljivim svetom mitologije starih Grka. Nikolaj Albertovič Kun, ruski istoričar starogrčke kulture i jedan od najvećih autoriteta za proučavanje klasične starine, na sistematski način, ali izuzetno istančanim književnim stilom, vodi čitaoca kroz avanture bogova i junaka od stvaranja sveta i Zevsovog rođenja do Odisejevih lutanja i Edipovog udesa. Pisac je ovoj materiji prilazio s ljubavlju i oduševljenjem, te je stoga i njegova knjiga jedna zaokružena celina i veoma pristupačna.

Mitologija – Grčka… I. DEO: Bogovi, Heroji II. DRUGI DEO: Starogrčki epos, Trojanski ciklus, Odisej, Agamemnon i njegov sin Orest, Tebanski ciklus… Ilustracije, Ćirilica, Šiven povez

Knjige od istog autora:

Nemamo više knjiga od istog autora

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “LEGENDE I MITOVI STARE GRČKE- Nikolaj A. Kun”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik
0