KULTURNO BLAGO komplet I-II

Br. strana: 424+396
Povez : Tvrd, prošiveno, zaštitna kutija
Format : 24×30 cm, ćirilica i latinica

Sadržaj:

KULTURNO BLAGO komplet I-II – Komplet od dve knjige: Kulturno blago Srbije u 1000 slika i Kulturno blago sveta u 1000 slika.

1.Kulturno blago Srbije u 1000 slika

– Svedočanstva o ostacima materijalne kulture na prostoru današnje Srbije, od prvih društava do modernog doba, prikazana su kroz više od 1.000 artefakata, iz pera 22 odabrana stručnjaka i preko 200 saradnika i konsultanata. Ova jedinstvena enciklopedija predstavlja bogatu riznicu figurina, oruđa, oružja, nakita, odeće, religijskih i umetničkih predmeta, koji svedoče o spletu različitih kultura i civilizacija koje su ostavile traga na ovom tlu, oblikujući svest, mentalitet, kulturu, običaje i tradiciju nas danas. Ako je pamćenje duša sveta, onda je duh ovog prostora, u svim svojim manifestacijama, oživljen i sačuvan na stranicama ove knjige.

2. Kulturno blago Sveta u 1000 slika

– Najupečatljiviji predmeti iz raskošne zaostavštine naših predaka oživljavaju pripovest ljudske civilizacije, neuporedivo zanimljivije i originalnije od uobičajenog narativnog prikaza. Kulturno blago sveta u 1.000 slika predstavlja riznicu fascinantnih artefakata – od jednostavnih oruđa iz kamenog doba, preko prvih spomenika pismenosti, kraljevskih dragulja, samurajskih katana i viteških mačeva, povelja koje su izmenile tok istorije, pa sve do najsavremenijih tehnoloških ostvarenja današnjice.
Poput muzeja koji je sabrao najveće dragocenosti iz svih kutaka Zemljine kugle, ova neponovljiva zbirka osvetljava čitavu čovekovu istoriju, od začetka civilizacije do današnjih dana.

Knjige iz iste oblasti:

Izbornik

Vesela knjiga Email

Vesela knjiga Viber

WhatsUp

Facebook messinger

0