KRIZA U PORODICI: Šta ugrožava porodičnu sreću

Br. strana: 136
Povez : Mek
Format : 12×17 cm, ćirilica

Cena: 330,00 RSD
(Popust: 30 %)
Cena na sajtu:
230,00 RSDUšteda: 100,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

KRIZA U PORODICI: Šta ugrožava porodičnu sreću

Autor knjige Protojerej Aleksandar Iljašenko besedi šta znači porodica, kakav oslonac pruža i šta se dešava kada to izgubimo.

Verolomstvo, izdaja, razvod – Uvek je tragedija. Kako to izbeći? Šta čini temelj jake i složne porodice? Kako sačuvati ljubav ? Šta činiti ako muž zavoli drugu? Kako se boriti za svoju porodicu?

Odgovore na ova pitanja čitalac će pronaći u knjizi protojereja Aleksandra Iljašenka.

Razvod je pre svega tragedija zbog koje stradaju sve strane: muž i žena, deca, roditelji i rođaci.

Kada nastupi konflikt, njegovi vinovnici pod uticajem gneva i ljutnje, opterećeni uzajaminim uvredama i prekorima, ne razmišljaju o posledicama. Zato oni koji stupaju u brak treba da imaju jasnu predstavu o tome kako utiče raspad porodice na sve njene članove. Treba obratiti pažnju na jednu važnu pojavu: kada greše jaki, stradaju pre svega slabi. Greše muškarci – stradaju žene, gdeše žene – stradaju deca. Statistika ne navodi ko je češće (muškarac ili žena) inicijator razvoda. Jasno je jedno: žena emocionalnije i teže doživljava promenu svog socijalnog statusa, zato razmotrimo ovaj problem …

Zdrava porodica – mora se od početka stvoriti i postaviti zdrav, pošten odnos. Kada se postavi na lošoj osnovi, ma kako posle gradili – temelj će ostti loš, rđav.

I to je valjda onaj veliki problem što mi počinjemo da zidamo svoju porodicu negde od krova, a ne od temelja. Zato je potrebna vera roditelja u Boga, poverenje u Boga, poverenje u svoju porodicu i poverenje dece prema roditeljima i roditelja prema deci. Zato je u Svetom pismu, braćo i sestre, toliko značajna roditeljska uloga, da je rečeno: „Poštuj oca svojega i mater svoju, da ti se produže dani na zemlji, koje ti da Gospod Bog tvoj“ (2 Mojsijeva, 20, 12). Eto, ako to usadimo u decu svoju, onda ćemo imati poštovanje. Ako deca shvate da se njihov život na zemlji zasniva na poštovanju roditelja, onda će se oni potruditi. Ali je potrebno da roditelji zasluže poštovanje. Nemamo pravo da tražimo od drugih da nas poštuju, da nas deca poštuju, ako mi ne poštujemo decu i ako mi kao roditelji ne dajemo ono što smo dužni dati za pravilno vaspitanje porodice. Vrlo je važno da deca imaju osećaj da su roditelji njihovi dar Božiji, a i da roditelji shvate da deca nisu isključivo njihova, nego da su opet dar Božiji. A kad znamo da je sve nama dato kao dar, onda to moramo i da čuvamo, da bi uzvratili uzdarjem na taj dar koji nam je Bog dao.

KRIZA U PORODICI: Šta ugrožava porodičnu sreću

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Knjige od istog autora:

Nemamo više knjiga od istog autora

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “KRIZA U PORODICI: Šta ugrožava porodičnu sreću”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara