KAKO SAČUVATI PRAVOSLAVNI DOM OD MAGIJE

Br. strana: 65
Povez : Mek
Format : 12×17 cm, ćirilica

Cena: 250,00 RSD
(Popust: 28 %)
Cena na sajtu:
180,00 RSDUšteda: 70,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

KAKO SAČUVATI PRAVOSLAVNI DOM OD MAGIJE

Magija je pokušaj čoveka da nasilno sebi potčini sve ono što želi, da neutrališe svaku suprotnu silu, da upozna budućnost i postigne sve što želi. Magija je ljudski izum i tehnika koja se uči.

Istraživanje principa magije je teško jer se tragovi gube u istorijskoj i geografskoj rasprostranjenosti. Magija se susreće ne samo kod primitivnih, nego i kod civilizovanih naroda, kod Asiraca, Vavilonaca, Egipćana, Indusa, Grka, Rimljana i Jevreja…

Kako je pokazala praksa, čovek koji je došao u dodir sa onostranim svetom, ako čak i shvata neprirodnost situacije, čak i ako se slaže sa pravoslavnim gledanjem na suštinu onog što se dešava, vrlo se retko odlučuje na praktične korake.

Episkop Ilarion (Alfejev) primećuje: „Ako čovek otvara vrata đavolu preko nekih radnji kao što su magija, vračanje, lečenje kod ekstrasensa, ili kroz narkomaniju, alkoholizam i druge oblike zavisnosti, kroz teške grehe koje čini svesno, čovek postaje podvrgnut uticaju mračnih sila. Ako pak on čvrsto stoji na straži svog uma i srca, svog morala, ako odlazi u crkvu, ispoveda se i pričešćuje, nosi sveti krst, nisu mu strašna nikakva demonska zastrašivanja“.
A evo šta kaže arhimandrit German u propovedi pred činom isterivanja zlih duhova: „I evo leži čovek u postelji bez snage – noga se suši, ruka ne radi, jezik se ne pomera, leđa ne može da ispravi, a u stomaku nekakav organ počeo da raste – proklet, šta mu je trebalo, pita se! Sve je bilo tako dobro… Živeo je, živeo, pušio, bludničio, krao, pijančio, ništa nije radio, i sve je bilo dobro, a sada leži bez snage.

Zbog čega?
Zbog svog grešnog, poročnog života. Samo kad se razboli vernik, on shvata da ga to Gospod poziva na pokajanje – preko tuge, preko bolesti. On ide u Božiji hram, kaje se, plače, daje Bogu obećanje da će se popraviti. I Gospod mu brzo daje ozdravljenje. A grešnici i bezbožnici, čak i kad leže bolesni, nikako ne žele da shvate grešnost svoga tela, iako su nagrešili teškim gresima u svom životu. Ne, oni leže i govore: „To su meni nabacili štetu! Zlotvori, magovi, nabacili mi nešto!“

A ti nemoj grešiti, čoveče! I Hristos neće slati na tebe tu štetu. A ako budeš grešio, Hristos će sigurno dozvoliti demonima da te muče“.

Pročitajte kako da pristupimo teškom, ali izvodljivom sa Božijom pomoći (a ona neće izostati!) zadatku ispravljanja sopstvenog života i oslobađanja svog doma od uticaja zlih sila. Za to je pre svega potrebna odlučnost.

KAKO SAČUVATI PRAVOSLAVNI DOM OD MAGIJE

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Knjige od istog autora:

Nemamo više knjiga od istog autora

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “KAKO SAČUVATI PRAVOSLAVNI DOM OD MAGIJE”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0