IMPERATOR (1 -2) – Djulijo Kasteli

Br. strana: 394+364
Povez : Mek
Format : 13,5×20 cm, latinica

Cena: 1.300,00 RSD
(Popust: 19 %)
Cena na sajtu:
1.050,00 RSDUšteda: 250,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

IMPERATOR (1 -2) – Djulijo Kasteli

Epopeja o poslednjem Rimskom heroju i propadanju zapadnog Rimskog carstva. Postojalo je vreme kad se rimski stegovi prkosili vetrovima najavljujući celom svetu rađanje besmrtne moći. To vreme je zauvek prošlo, a preko granica Večnog grada protutnjale su horde varvarskih konjanika, spremnih na sve bi proširili teritorije pod svojom vlašću.

U propalom i podeljenom carstvu, među dekadentnim zabavama i svakodnevnim primerima potkupljivosti  izdavaja se lik Julija Valerija Majorijana, spremnog da se žrtvuje i da život za spas Rima. Poslednjeg imperatora Rimskog carstva koji aklamacijom I gotovo protiv svoje volje  izabran za imperatora Julije Valerije Majorijan koji mora da se suoči sa potresima jednog doba obeleženog zlom. Okružen prijateljima, neprijateljima i podmuklim zaverenicima Julije Valerije Majorijan će u srcu carstva povesti bitku do poslednje kapi krvi .

IMPERATOR je veliki roman u kojem se čudesno prepliću romaneskna strast i istorijske činjenice.

Imperator 2

Nastavak velikog istorijskog romana o Juliju Valeriju Majorijanu, poslednjem imperatoru i padu Rimskog carstva. Roman u kojem se čudesno prepliću romaneskna strast i istorijska istina.

Šezdesetih godina IV veka teško da je iko od podanika Carstva predosećao katastrofu koja će uslediti. Život se odvijao sličnim tokom kao i predhodnih sedamdeset godina, a rimski carevi su manje-više uspešno branili granice države od upada varvara i duž Limesa podizali nova utvrđenja. U gradovima su ljudi uživali u trkama dvokolica, a seljaci su s mukom obrađivali zemlju i plaćali poreze. I dalje su trajala prepucavanja pagana i hrišćana, pa i hrišćanskih frakcija među sobom, a tu i tamo izbila bi i po koja pobuna.

Pad zapadnog rimskog carstva

Nakon 395. godine, carevi Zapadnog Rimskog Carstva imali su ceremonijalnu ulogu, dok su stvarnu političku moć u svojim rukama držale vojne ličnosti. 476. godina je prihvaćena kao godina pada Carstva. Nakon što je Orest  odbio zahtjev Germana za zemljom u Italiji, nezadovoljni Germani predvođeni Odoakarom, pobunili su se i svrgnuli rimskog cara, Romula Augustula. Odoakar nije umjesto Romula postavio novog cara kao što su to radili njegovi prethodnici, nego je poslao izaslanstvo u Konstantinopol (Istočno Rimsko Carstvo) tamošnjem caru Zenonu i poručio mu, da je jedan vladar dovoljan za oba carstva. Na kraju, dobio je od Zenona službeno titulu patricija a time i carskog upravitelja Italije. Time se ugasilo Zapadno Rimsko Carstvo.

IMPERATOR (1 -2) – Djulijo Kasteli

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “IMPERATOR (1 -2) – Djulijo Kasteli”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik
0