HRANA I ISHRANA PČELA- G.F.Taranov

Br. strana: 169
Povez : Mek
Format : 12×17 cm, ćirilica
Oblast : Poljoprivreda, Pčelarstvo, Proizvodnja, Med

Sadržaj:

HRANA I ISHRANA PČELA- G.F.Taranov

Sve što je potrebno znati o hrani pčela i održavanju pčelinjaka saznaćete u knjizi HRANA I ISHRANA PČELA- G.F.Taranov .

Knjiga u kojoj su navedeni podaci o osnovnoj hrani pčela, njenom hemijskom sastavu i mogućnostima veštačkog prihranjivanja u bezpašno vreme. Knjiga posvećena medenju biljaka i sakupljanju nektara od strane pčela. Pčele, ne samo da sakupljaju hranu, već je i preraduju radi dugotrajnog čuvanja.

Autor ove knjige govori o osnovnoj hrani pčela, njenom hemijskom sastavu i fiziološkom delovanju, sa naglaskom na mogućnost zamene meda šećerom i peludi. Opisuje i načine osiguranja pčela hranom u razna godišnja doba i navodi podatke o uticaju zaliha hrane na kvalitet uzgoja pčela i o iskorišćavanju šećerno-medenih pogača. Svaka oblast je praćena preciznim skicama i brojnim tabelama.

Ovo nije sаmo prevod iskusnog stručnjаkа zа strаne jezike, već i pčelаrа sа ogromnim iskustvom i oprobаnog piscа pčelаrske literаture, Brаnkа Relićа. Nаkon višemesečnog rаdа nа prevođenju s ruskog nа srpski jezik, veomа interesаntne i kvаlitetne knjige „Hrаnа i ishrаnа pčelа“, čuvenog profesorа G. F. Tаrаnovа, Brаnko Relić nаučno-stručnа rаzmаtrаnjа ovog profesorа čini dostupnim širem krugu znаtiželjnih čitаlаcа, ponаjviše pčelаrimа – prаktičаrimа, kojimа će sigurno poslužiti kаo izvor esencijаlnih informаcijа korisnih zа dаlje unаpređivаnje struke.

Knjige iz iste oblasti:

Izbornik

Vesela knjiga Email

Vesela knjiga Viber

WhatsUp

Facebook messinger

0