DŽEJN OSTIN- Izabrana dela I

Br. strana: 704
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 17×25 cm, latinica
Oblast : Književnost, Klasici

Sadržaj:

DŽEJN OSTIN- Izabrana dela I

Jedinstveno jednotomno izdanje izabranih dela Džejn Ostin prava je poslastica za ljubitelje klasika, ali i savršen poklon za sve romantične sanjare, koji će uživati u tri bisera stvaralaštva legendarne britanske spisateljice: Razum i osećajnost, Gordost i predrasuda i Ema.

Motiv koji prožima sva tri dela je, naravno, ljubav, ali osim što obrađuje teme ljubavnih zavrzlama i ljubavnih jada, Džejn Ostin na izvanredan način prikazuje sliku vremena u kojem je živela, kada je brak bio jedini način da se žena ostvari, pa je zato izbor muža bio izuzetno važan. Dogodovštine njenih originalnih i slobodoumnih heroina pravi su lek za dušu i neodoljivo štivo kojem ćete se uvek  rado vraćati.

Porodica Bronte je živela u devetnaestom veku a tri sestre su bile slavne pesnikinje i spisateljice. Prvobitno su objavljivale svoja dela pod pseudonimima Kurer, Elis i Akton Bel, koristeći muška imena da bi izbegle tadašnje predrasude o ženama u književnosti. Postigle su popularnost s kojom jedino može da se meri uspeh Džejn Ostin.

Šarlot i En prve su se bavile intrigantnim temama – bar kada su žene u pitanju – o samopoštovanju žena, o ženama koje moraju da rade da bi preživele, o zarobljenosti u braku u kom su zlostavljane. En Bronte pisala je možda i najmodernije, brinući za položaj i socijalni status žena, naročito guvernanti; Emili Bronte je, s druge strane, opisala je neka od najintenzivnijih osećanja i iskustava, a retko je napuštala svoja četiri zida. Za mnoge, one su prvi put upoznale žene (i ne samo žene) sa onom drugom, mračnijom stranom srca.

Knjige iz iste edicije:

Izbornik

Vesela knjiga Email

Vesela knjiga Viber

WhatsUp

Facebook messinger

0