BOG I ROKENROL- Arsenije Jovanović

Br. strana: 123
Povez : Mek
Format : 14×20 cm, ćirilica

Sadržaj:

BOG I ROKENROL- Arsenije Jovanović

BOG I ROKENROL je knjiga objavljena 2006. godine koja se može svrstati u pravoslavnu literature ali i kao roman kojega posle čitanja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Naime, čitajući knjigu postavićete sebi mnoštvo pitanja i preispitivanja o životu, životu mladih i ovo što nas danas okružuje.

Autor je monah Arsenije (Jovanović) iz manastira „Crna Reka“ (SPC), a izdanje je blagosloveno od strane tadašnjeg episkopa raško-prizrenskog i kosovsko-metohijskog dr Artemija (Radosavljevića).

Nekad diplomirani stomatolog Aleksandar Jovanović, danas monah Arsenije, u ostroškoj keliji otvorio je dušu novinarima podelivši s njima potresnu priču o stradanju svojih prijatelja, stradanju ikona jugoslovenskog roka iz benda Ekaterina Velika. Monah se Arsenije potrudio da podnaslovom knjige precizno uputi čitaoca na ono što će u njoj naći. Sećanja i izvodi iz dnevnika jednog monaha o njegovom voljenom i najboljem prijatelju iz mladosti, pokojnom slikaru Dušanu Gerziću Geri, i potresnu priču o stradanju svojih prijatelja, ikona jugoslovenskog roka iz benda Ekaterina Velika, i još ponešto o Bogu, duši, Crkvi, savremenoj umetnosti i današnjem vremenu”ali i o narkoticima tj.drogi koja uništava mnoštvo mladih ljudi i kada je priznali to ili ne sada dostupna maltene na svakom koraku.

Kada se ne gleda da li će ona (droga)uništiti nečije živote, povući na dno ne samo osobe koje ih koriste već i njegovu porodicu.

Nažalost, mora se priznati i to da je ,,posao” – trgovina narkoticima postala i tekako unosan posao i da se ne gledaju posledice već samo profit. Zato svi mi  moramo i imamo obavezu da zaštitimo mnoge mlade ljude, da im se nađemo i budemo oslonac, podrška i ne dozvolimo da u nekom trenutku kada se nalaze u nekoj nedoumici kada im se čini da im sadašnji život nema smisla, da ne mogu i NE TREBA DA MISLE da je droga spas od svega toga !

Izbornik

Vesela knjiga Email

Vesela knjiga Viber

WhatsUp

Facebook messinger

0