fbpx

BAŠTENSKO VIŠEGODIŠNJE CVEĆE

Br. strana: 128, kolorne slike i ilustracije
Povez: Tvrd, prosiveno
Format: 22×29 cm, latinica

Sadržaj:

BAŠTENSKO VIŠEGODIŠNJE CVEĆE

Ako tražite knjigu koja je pravi izvor informacija, stručnih saveta i praktičnih uputstava za baštovane, kako profesionalce tako i amatere i ljubitelje cveća, ovaj vodič je pravi izbor.

Detaljan vodič za izbor, primenu i negu baštenskog višegodišnjeg cveća. Popularan priručnik o preko 200 baštenskih sadnica razvrstanih po bojama, sa uputstvima o sadnji i izuzetnim kolornim fotografijama svake biljke pojedinačno. Poslušajte savete iskusnih stručnjaka o gajenju, zaštiti od štetočina i bolesti da bi vaše biljke bile lepe i zdrave.

Najveća veština u gajenju cveća u bašti jeste to da vam vrt tokom cele sezone bude ispunjen biljkama u cvatu. Zato dobar baštovan mora da poznaje cveće po uzrastu, vremenu i dužini cvetanja. Mora da zna kada ga treba zasejati za proizvodnju rasada, a kada je vreme da iznikle biljke posadi na stalno mesto.
Za vreme vegetacije biljke se moraju negovati, okopavati, proređivati, zalivati i pleviti od korova. Takođe, baštovan mora znati gde će posaditi koje cveće pošto nijednu baštu ne treba pretrpavati sadeći biljke odoka i bez ikakvog reda.

Jasno je, dakle, da treba naučiti dosta toga o negovanju cveća i da je neophodno upoznavanje s mnogim cvetnim vrstama kako bismo odabrali ono najprikladnije za sopstvenu baštu.
Baštensko cveće može biti jednogodišnje, dvogodišnje i višegodišnje. Jednogodišnje cveće za jedno leto nikne iz semena, izraste, cveta, donese seme i uvene. Ovakvo cveće ćemo obnavljati iz semena svake godine ukoliko se ne razmnožava samo iz rasutog semena koje prezimi na tlu u bašti i na proleće nikne samo.

BAŠTENSKO VIŠEGODIŠNJE CVEĆE – Balaž Eržebet, Purčai Geza

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “BAŠTENSKO VIŠEGODIŠNJE CVEĆE”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu
0