365 priča i pesama – PRIČE O ČUDESIMA I PRINCEZAMA

kliknite na sliku za 3D listanje odlomka knjige

Br. strana: 384
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 19,5×20,5 cm, ćirilica

Cena: 1.990,00 RSD
(Popust: 20 %)
Cena na sajtu:
1.590,00 RSDUšteda: 400,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

365 priča i pesama – PRIČE O ČUDESIMA I PRINCEZAMA

365 priča i pesama nek pretvore maštu u čarolije ! Svaki dan po jedna lepa, poučna bajka i pesmica propraćena sa lepim, toplim ilustarcijama.

Uživajte u magičnim bajkama, uzbudljivim pričama i popularnim pesmicama – svakog dana u godini po jedna priča ili pesmica. Otkrijte čarobni svet sirena, balerina i princeza. Plešite sa Pepeljugom dok ne kucne ponoć i letite nebom sa svetlucavim zubić – vilama, uživajte uz Malu sirenu; Alisin odmor; Krcko Oraščić; Mišja skupština; Sirenino blago; Zlatokosa i tri medveda; Kralj žaba; Puževa pesma; Mali svet; Mačak u čizmama; Volim svoju baku; Alavi Žuća; Palčica; Doktor Kocić; Zlatokosa; Matori Jova i mnoge druge lepe bajke i pesme…

Dečja mašta je moćna i jedinstvena stvar. Ne samo da če podstaći dete na to da ono samo izmišlja priče i igre, već je i ključni faktor njihove kreativne misli i može da definiše tip obrazovanja, karijere i života koji će dete kasnije imati. Uz maštu ide i kulturološka pismenost: bajke često uključuju različite kulture i načine na koji se neke stvari rade. One uče decu o kulturološkim razlikama u svetu i podstiču ih da nauče nove stvari.

Moralne poruke su bez izuzetka utisnute u priče o čarobnim konjićima i staklenim papučicama. Srž bajke nosi snažnu moralnu lekciju o borbi dobra i zla, o ljubavi i gubitku, i deca pamte ove lekcije. Direktorka Instituta za neuropsihologiju u Česteru, rekla je: „Bajke uče decu da razumeju šta je ispravno a šta nije, i to ne direktnim učenjem nego impliciranjem“. Bajke uče decu da dobro uvek trijumfuje pa iako to nije istina u stvarnom životu, ta lekcija je jednostavna i važna. Biti heroj a ne zlikovac.

Bajke, basne i priče uče decu kritičkom razmišljanju. Ona vide posledice odluka junaka i uče šta će im se desiti zavisno od odluka koje donesu. Nisu svi likovi dobri uzori, čak i dobrice mogu da budu dame u nevolji ili nemarni prinčevi. Bajke nas uče da kada se loše stvari dese, moramo da donesemo odluku. Ako donesemo pravu, možda će sve biti u redu.

Ne samo da bajke pripremaju našu decu za društvo i donošenje moralnih odluka, one ih uče kako da se izbore sa unutrašnjim konfliktima. Dečji psiholog Bruno Betelhajm, koji se specijalizovao za važnost bajki u detinjstvu, veruje da bajke mogu da pomognu deci da se izbore sa anksioznošću koju još uvek ne umeju da objasne. U bajkama su deca često glavni junaci i često pobeđuju zlo. Čitaoci mogu da se poistovete sa tim i prepoznaju u sebi heroja iz bajke.

365 priča i pesama – PRIČE O ČUDESIMA I PRINCEZAMA

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “365 priča i pesama – PRIČE O ČUDESIMA I PRINCEZAMA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara