10 ZVUKOVA VOZILA Bi – bip na putu !

Br. strana: 12
Povez : Tvrd
Format : 27×28,5 cm, ćirilica
Edicija : zvučne knjige

Cena: 1.990,00 RSD
(Popust: 20 %)
Cena na sajtu:
1.590,00 RSDUšteda: 400,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

10 ZVUKOVA VOZILA Bi – bip na putu !

U ovoj veseloj zvučnoj knjizi mališani će se družiti sa životinjama sa vozilima koji se kreću po našim ulicama i putevima.

Uz pomoć zvučnog modula (gde se baterije menjaju kad se potroše) moći će da vide sliku vozila, a moći će i da čuju zvuk kojim se to vozilo oglašava . Zabava je zagarantovana!

10 ZVUKOVA VOZILA bi – bip je zvučna knjiga sa 10 zvukova kroz koju će deca uz zvuke moći da vide izgled vozila, kako se kreće  i kako se oglašavaju.

Moći ćete da čujete zvuke: traktora, džin kamionet, voza sa putnicima kako juri na stanicu, kamion koji čeka da pređe prugu, helicopter koji lebdi na nebu, sportska kola na semaforu, policajska kola, vatrogasni kamion koji juri na mesto požara, kamion kipper I njego istovaranje peska, bulldozer koji ravnja zemlju..

Kolor, prelepe, originalne slike i plastificirane strane prilagođeno najmlađoj deci da se sa njima igraju i kroz zabavu upoznaju životinjama i nihovo oglašavanje.

POUKA I SAVET ZA RODITELJE – Zašto važno da čitate deci knjige?

U knjigama deca kroz šarene i vesele likove upoznaju nove situacije, okolnosti, principe po kojima funkcioniše svet oko nas. U početku pojednostavljena, podela likova iz bajki na dobre i loše s vremenom se usložnjava tako što biramo priče koje nam omogućavaju uvid u složenije emocije i osobine – zavist, ljubomoru, tugu, bes, osvetoljubivost, sreću, darežljivost, (ne)poštenje, i slično. Socijalne veštine koje se na taj način usvajaju pomažu detetu da projektuje svoj svet u mikro svet knjiga, a ukoliko mu u tome pomognemo, vrlo brzo i vrlo vešto će započeti i obrnut proces – da u svakodnevnim situacijama prepoznaje reakcije i postupke svojih omiljenih junaka.

Dečja mašta je moćna i jedinstvena stvar. Ne samo da če podstaći dete na to da ono samo izmišlja priče i igre, već je i ključni faktor njihove kreativne misli i može da definiše tip obrazovanja, karijere i života koji će dete kasnije imati. Uz maštu ide i kulturološka pismenost: bajke često uključuju različite kulture i načine na koji se neke stvari rade. One uče decu o kulturološkim razlikama u svetu i podstiču ih da nauče nove stvari.

Moralne poruke su bez izuzetka utisnute u priče o čarobnim konjićima i staklenim papučicama. Srž bajke nosi snažnu moralnu lekciju o borbi dobra i zla, o ljubavi i gubitku, i deca pamte ove lekcije. Direktorka Instituta za neuropsihologiju u Česteru, rekla je: „Bajke uče decu da razumeju šta je ispravno a šta nije, i to ne direktnim učenjem nego impliciranjem“. Bajke uče decu da dobro uvek trijumfuje pa iako to nije istina u stvarnom životu, ta lekcija je jednostavna i važna. Biti heroj a ne zlikovac.

Bajke uče decu kritičkom razmišljanju. Ona vide posledice odluka junaka i uče šta će im se desiti zavisno od odluka koje donesu. Nisu svi likovi dobri uzori, čak i dobrice mogu da budu dame u nevolji ili nemarni prinčevi. Bajke nas uče da kada se loše stvari dese, moramo da donesemo odluku. Ako donesemo pravu, možda će sve biti u redu.

Ne samo da bajke pripremaju našu decu za društvo i donošenje moralnih odluka, one ih uče kako da se izbore sa unutrašnjim konfliktima. Dečji psiholog Bruno Betelhajm, koji se specijalizovao za važnost bajki u detinjstvu, veruje da bajke mogu da pomognu deci da se izbore sa anksioznošću koju još uvek ne umeju da objasne. U bajkama su deca često glavni junaci i često pobeđuju zlo. Čitaoci mogu da se poistovete sa tim i prepoznaju u sebi heroja iz bajke.

10 ZVUKOVA VOZILA  Bi – bip na putu !

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “10 ZVUKOVA VOZILA Bi – bip na putu !”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0