PRAVOSLAVLJE I IZAZOVI XXI VEKA- Vladimir Dimitrijević

Edicija : Svetinje

br.strana: 204

povez: tvrd, prosiveno

format: 12x17,5 cm, ćirilica

 

Cena: 480,00 din

 

Sadržaj: 

Na pragu 21. veka, Pravoslavlje se suočava sa mnogobrojnim izazovima. ova knjiga pokušava da, na osnovu Svetog predanja Crkve, odgovori na neka pitanja koje ti izazovi postavljaju. - Kakva je veza izmežu posta, ispovesti i Svetog pričešća? - Kakav je odnos Crkve prema državi? - Šta Sveti Oci kažu o službi vladara? - Kakav je odnos vremena i večnosti? - Zašto je bitan pravoslavni kalendar? - Kome je bila bitna promena kalendara? - Starokalendarci u Srbiji - da ili ne? - Vatikan i Srbi - kako dalje? - Ko je papa Benedikt XVI? Na ova i mnoga druga pitanja odgovor ćete naći u ovoj knjizi...

Vladimir Dimitrijević je rođen 1969. u Čačku, gde je završio Osnovnu školu i Gimnaziju. Diplomirao je na grupi za srpski jezik i književnost sa opštom književnošću Filološkog Fakulteta u Beogradu. Od 1991. godine aktivno je uključen u rad Pravoslavne misionarske škole pri Hramu Sveti Aleksandar Nevski i Verskog dobrotvornog starateljstva Arhiepiskopije Beogradsko — karlovačke, kao organizator predavanja i misionarskog rada. Profesor je srpskog jezika i književnosti u Gimnaziji u Čačku.
 Održao je preko sto predavanja na temu destruktivnih verskih sekti, a odlukom episkopa žičkog Stefana od novembra 1994. godine radio je kao veroučitelj u Čačku, pri hramu Vaznesenja Gospodnjeg, odakle je 13. februara 2008. godine smenjen usmenim saopštenjem, bez ikakvog obrazloženja. Za svoj rad dobio je mnogobrojna priznanja i od svetovne i od crkvenih vlasti.

Vesela knjiga na FB

Kontakt

Adresa: Dr Pantića br. 156
14000 Valjevo, Srbija
Tel: 064/ 120 63 98
Viber: 065/220 63 98
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Web:
www.veselaknjiga.com