UM KOJI POBEĐUJE- Peter Terry

Povez: mek

Br.strana: 166

Format: 12x18,5 cm

 

Cena: 430,00 din

 

Sadržaj:                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Većina ljudi misli da je samopouzdanje nepromenljiva crta ličnosti koja se ispoljava kao sigurnost u samog sebe i svoje sposobnosti. Međutim, ova definicija je praktično neodrživa jer čovek koji smatra da ima samopouzdanja ne misli da je najbolji i da sve zna najbolje (to su ekstremni slučajevi koje okolina karakteriše kao narcise ili pametnjakoviće), već je to osoba koja veruje u sopstvene kapacitete i sigurna je da, uprkos svim teškoćama, može izaći na kraj sa raznim problemima.

Samopouzdanje je promenljiva kategorija i sadržana je u unutrašnjem tumačenju osobe o kojoj se radi: to nije puki splet okolnosti, sreća ili nešto izvan nas, već lični pečat koji nosimo još iz ranog detinjstva. Od presudne je važnosti kakvu smo poruku iz tog doba poneli: da li smo ohrabrivani da savladamo teškoće (koje počinju sa sakupljanjem igračaka, vezivanjem pertli, uspehom u školi, a kasnije i sa rešavanjem ozbiljnijih i komplikovanijih problema) i koliko su nam roditelji davali vetar u leđa i veru da nešto možemo da ostvarimo. Ta vera da možemo ostvariti cilj, uprkos manjim ili većim neprijatnostima, jeste ono što u zrelom dobu nazivamo samopouzdanjem.

Svako ko kod sebe prepozna kamen spoticanja, treba da se zapita šta je najgore što može da mi se dogodi ako ne ostvari svoj cilj, na taj način će postati svestan da ishod neće biti fatalan i da neuspeh nije nešto što je nepremostivo i nešto što će nam zauvek upropastiti šanse da napredujemo. Dakle, rizikujte i shvatićete da ćete podneti manje ili veće neprijatnosti, uprkos mogućim preprekama.

                 Iz sadržaja knjige:

-          Šta determiniše nastup ?

-          Postanite motivisani, ostanite motivisani

-          Kako vizualizacija može da ojača nastup

-          Razumevanje samopouzdanja

-          Uznemirenost: neprijatelj iznutra

-          Veštin akoncentracije

-          Program za potpunu pripremu

Vratiti veru u sebe i u svoje postupke može se postići jedino nakon opsežne analize svoje ličnosti, potom pozitivnim razmišljanjem i savetovanjem sa stručnjacima... Uspeh se, kako na poslu tako i u privatnom životu, može videti veoma brzo, a u tome će vam pomoći ova knjiga sa uputima kako i na koji način raditi na sebi.

Vesela knjiga na FB

Kontakt

Adresa: Dr Pantića br. 156
14000 Valjevo, Srbija
Tel: 064/ 120 63 98
Viber: 065/220 63 98
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Web:
www.veselaknjiga.com