KOSOVSKA BITKA –Jovan Mišković

Br.strana: 220

Povez: mek

Format: 13x20 cm

 

Cena:  410,00 din

 

SadržajFototipsko izdanje iz 1890 godine…Originalno i celovito izdanje.

Među najznačajnije oficire koji su stasali u Vojnoj akademiji i koji su svojim delovanjem u vremenu u kome su živeli ostavili neizbrisiv trag, kako svojim radom, tako i pisanom rečju, svakako su nezaobilazni akademici, generali Jovan Mišković, Živko Pavlović, Stevan Bošković, te vojvode Radomir Putnik, Živojin Mišić, Petar Bojović i Stepa Stepanović.
Najsnažnija, najuzvišenija i najsvestranija ličnost među nabrojanim velikanima bio je akademik, general Jovan Mišković, koji je svojim velikim naslednicima, koje smo pomenuli, bio učitelj i primer za ugled.

Jovan Mišković je pukovnik, načelnik đeneralštaba vojske Srbije, davne 1890 godine.

Elem, gospodin Mišković, čovek od integriteta, obrađuje jednu od najvažnijih, a možda i najvažniju temu srpske istoriografije,KOSOVSKU BITKU, on načelnik đeneralštaba .Svi postojeći izvori na raznim jezicima: turskom, ruskom, nemačkom, francuskom, engleskom i naravno srpskom dobro proučeni, izanalizirani profesionalno, racionalno - stoga, ne čudi da je svakom i najmanjem pitanju posvećena pažnja, osvetljen je svaki i najmanji mračni ugao dešavanja koja su prethodila bici, samoj bici i dešavanjima posle nje.

U jednom svom članku „Prijateljski saveti mladim oficirima“, objavljenom u listu „Ratnik“ 1883. godine, navodi: „Oficir koji iz škole izađe, a vojnu nauku savremeno ne prati i konstantno se ne usavršava, postaje šarlatan ili zavezana vreća“. Nema sumnje da su ova Miškovićeva zapažanja i danas veoma aktuelna i za današnje oficire poučna.

Google maps

Vesela knjiga na FB

Kontakt

Adresa: Dr. Pantića br. 156
14000 Valjevo, Srbija
Tel: 064/ 120 63 98
Viber: 065/220 63 98
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Web:
www.veselaknjiga.com