SVI SRPSKI VLADARI- Stanoje Stanojević

Br.strana: 145, sa prilogom: fotorafije vladara

Povez: mek

Format: 13x20 cm

 

Cena:  400,00 din

 

Sadržaj:

Naš poznati istoričar Stanoje Stanojević napravio je hronološki niz srpskih vladara od 9 do 20 veka u ovoj knjizi(sadrži biografije 73 srpska vladara poređane hronološki, počevši od Ljudevita (818.-822.) pa do Aleksandra I Karađorđevića). Sa prilogom: fotorafije vladara
. Oštrim i jezgrovitim jezikom uspeo da ukratko opiše sve ono dobro i loše što je krasilo vladavinu svakog od njih, a ponajpre je analizovao uticaje koje su druge države imale na naše vladare. Dao je i pregled crnogorskih, bosanskih i hrvatskih vladara u istom periodu.                                                                                                                                              

Knjiga čuvenog srpskog istoričara, svojevrsni je leksikon vladara srednjevekovnih i novovekovnih država naroda zapadnog Balkana, i pruža koncizne biografije gospodara Raške, Zete, Bosne i Hrvatske te se nastavlja na kneževe i kraljeve Srbije, Crne Gore i Jugoslavije.Stanoje Stanojević (1874 - 1937) je bio srpski istoričar, prvi srpski enciklopedista, član Srpske kraljevske akademije i redovni profesor Beogradskog univerziteta. Učestvovao je u Balkanskim ratovima i u Prvom svetskom ratu, držao je predavanja u Parizu na Sorboni i u Londonu.Na Pariskoj mirovnoj konferenciji učestvuje kao član Istorijsko - etnografske sekcije. 

Vesela knjiga na FB

Kontakt

Adresa: Dr Pantića br. 156
14000 Valjevo, Srbija
Tel: 064/ 120 63 98
Viber: 065/220 63 98
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Web:
www.veselaknjiga.com