DVD- CAR , grozni car-surovo vreme

povez: tvrd, plasticni omot

format: 13 x19 cm, DVD format

Dužina:  minuta

 

Cena: 270,00 din

 

Sadržaj:

Retkost je da se izdaje film koji se ne preporučuje gledaocima. Mi smo se odlučili na ovaj korakzš zbog velikog interesovanja filma, ali sa željom da se gledaoci filma, kroz komentar koji sledi upute na istorijske istine i činjenice, tako da ovaj film mogu kritički da posmatraju kao delo jednog ne ruskog režisera Pavela Lungina, koji suviše dugo živi na Zapadu, u Parizu, i koji na spoljašnji, umetnički način, iz liberalne humanističke perspektive pokušava da objasni čudo ruske istorije, koristeći mnoge istorijske falsifikate.

Evo samo nekih komentara o najnovijem antiruskom,filmu.

Ivan Vasiljevič bio je za narod Milostivi, a Grozan neprijateljima Rusije! Opričinu je uveo kao neophodan instrument na određeno vreme, i ukinuo kad je ispunila svoju ulogu! Ocrnjivanje Cara, kao tiranina i ubice počeo je istoričar mason N. Karamzin, u 9. tomu svoje istorije.

Istoričar Vjačeslav Manjagin, autor višeTknjiga o Caru, urednik časopisa Prvi i Poslednji i 6iblioteke Serbski Krest uputio je otvoreno pismo predsedniku Medvedevu i Državnoj  komisiji za borbu protiv falsifikovanja ruske istorije, sa zahtevom da se film kao antiruski istorijski falsifikat povuče iz bioskopa.

Mora se zaštititi dostojanstvo Cara, velikog državnika i patriote, koji je udario temelje Ruske Imperije, zaključuje Manjagin, i dodaje da je emitovanje filma na Božić pljuvanje na rusku istoriju.

Istoričar Igor Frojanov ocenio je film kao antiruski, istorijski netačan i pristrasan, sa izrazito antimonarhističkim nabojem. Dr Mihail Babkin, autor više knjiga o RPC, ukazao je na brojne netačnosti, iznete u filmu, a Lev Usikin zaključuje da je film istorijska laž.

Car Ivan Grozni, nije ni prvi ni poslednji oklevetani ruski vladar. Njegovo veličanstveno delo nije davalo mira ruskim neprijateljima. On je vojno, političi, ekonomski i kulturno podigao Rusiju, uvećao sa 2,8 na 5,4 miliona kvadratnih km! Osvojio je Kazansko, Astrahansko Carstvo, Severni Kavkaz, Zapadni Sibir, Nogainsku Ordu, broj stanovnika se u njegovo vreme povećao za trideset posto. Car Ivan Vasiljevič utvrdio je izborne mesne organe vlasti, mrežu državnih osnovnih škola, državnu poštu, stajaću vojsku, osnovao 155 gradova tvrđava, započeo štampanje knjiga. Za pedeset godina vladavine oseudio je pet hiljada ljudi na smrt, stogodišnje, za ubistva, silovanja i teška razbojništva. U njegovo vreme u 16. veku u engleskoj je obešeno samo 70 hiljada skitnica! U Francuskoj su rimokatolici za samo jednu Vartolomejsku noć pobili 20 hiljada protestanata! Da li je baš Ivan Grozni bio najveći krvopija?

Na kraju, ponosni smo na Cara Ivana Groznog, koji je poreklom Srbin, po ženskoj liniji, iz porodice Jakšić.

Vesela knjiga na FB

Kontakt

Adresa: Dr Pantića br. 156
14000 Valjevo, Srbija
Tel: 064/ 120 63 98
Viber: 065/220 63 98
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Web:
www.veselaknjiga.com