SERAFIMINO neobično putovanje– dvd crtani

Format: 13x20 cm

Originalni DVD sihronizovano na srpski !

 

Pogled u sliku diska:  Prelistaj: List 1 

 

Cena: 325,00 din

 

 

Sadržaj:

Ruski pravoslavni crtani film. Film govori o devojčici Serafimi, ćerki pravoslavnog sveštenika. Radnja se dešava za vreme Drugog svetskog rata, kada devojčica Serafima biva odvojena od porodice i smeštena u dečiji dom. U bezbožnoj sredini je čeka niz iskušenja, a u najtežim životnim situacijama joj pomaže Sveti Serafim Sarovski.

Ovaj film je dobra prilika da se objasni deci da, kako budu odrastala, sretaće dečake i devojčice koji ne veruju u Boga, kao i ljude koji čak ne vole Boga. Da se ponekad može desiti da im neko vidi krstić oko vrata ili kad kažu da veruju u Boga i idu u crkvu, da im neko kaže da su „tupavi i smešni“ zbog toga. To ne treba da nas zabrinjava, već možemo u tom trenutku se u sebi pomoliti Bogu za tu osobu, i možemo tada reći da „iako ti ne veruješ i misliš da je to glupo – Bog svejedno postoji“. Devojčici Serafimi zbog svega nije bilo lako, jer je bila jedina među decom koju su mama i tata učili da voli Boga. Međutim, na kraju filma su čak i devojčice koje su se podsmevale njenoj veri – promenile na bolje.

Tako se može dogoditi sa svakim detetom i svakim odraslim čovekom koji u nekom trenutku nam kaže da je verovati u Boga „glupo“. Takođe, u ovom filmu vidimo još jednu životno potvrđenu istinu a to je da Svetitelji kojima se molimo, koji su naši zaštitnici ili po kojima smo dobili ime – učestvuju u našim životima i ako ih zamolimo za pomoć – na nevidljivi način nam pomažu.

 

Vesela knjiga na FB

Kontakt

Adresa: Dr Pantića br. 156
14000 Valjevo, Srbija
Tel: 064/ 120 63 98
Viber: 065/220 63 98
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Web:
www.veselaknjiga.com