ZMAJEVA PEVANKA I BOJANKA

kliknite na sliku za 3D listanje odlomka knjige

Br. strana: 64
Povez : Mek
Format : 21×29 cm, ćirilica

Cena: 350,00 RSD
(Popust: 37 %)
Cena na sajtu:
220,00 RSDUšteda: 130,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

ZMAJEVA PEVANKA I BOJANKA

Ova knjiga je svojevrsni bukvar sa pesmama i slikama za bojenje, koja je namenjena deci predškolskog uzrasta. Namenjena je deci da deca kroz čitanje pesmice (svaka pesmica se vodi kao: pesma druga, pesma treća,…). Svaka strana je odrađena za određeno slovo u azbuci, pročitaju pesmicu u kojoj je posebno istaknuto slovo veliko i malo slovo  koje je na toj strani, mogu to slovo da oboje i pored pesmice ima crtež koji je vezan za to slovo i pesmicu (na primer: na slovu D ide pesmica: sadi drvo, slovo D je i svakoj reči posebno istaknuto i crtež proplanka, sa suncem, potokom i velikim drvetom)

Azbučna pevanka i bojanaka koja će oduševiti svako dete jer će uživati u pesmici, naučiće slovo i imaće crtež koji treba obojiti.

O autoru:

Jovan Jovanović Zmaj je najdublje ušao u narod, bio najviše čitan i najviše voljen. Građansko društvo je volelo njegov lak i pristupačan izražaj. Zbog te velike popularnosti stekao je glas najvećeg srpskog pesnika, ali mu kritika to nigda nije priznala, izuzev u samom početku. U izražaju — on je stvorio ogroman broj novih jezičnih i ritmičnih mogućnosti; time je nadmašio sve ono što je pre njega stvarano i udario sigurne temelje za nove pothvate.
Zmaj Jovan Jovanović je bio poznat i po Nevenu, TV-seriji za decu u produkciji RTB koja je snimljena 1973 godine po motivima njegovih dela, a u kojoj ga je glumio Mića Tomić.

Pouka za roditelje:

Učenje azbuke  jeste jedan od prvih koraka u osposobljavanju dece da čitaju i pišu, pa su mnogi roditelji zabrinuti da li će njihovo dete uspeti da lako savlada ovaj izazov.

Azbuka srpskog jezika sastoji se od 30 slova, a njeno poznavanje neophodno je za kasnije učenje čitanja i pisanja. Već oko druge godine deca počinju da iskazuju radoznalost prema slovima i pamćenju njihovog redosleda. Stoga je ovo pravo doba da polako započnete da radite sa njima.

Prvi korak koji dete treba da savlada jeste da se upozna sa grafičkim izgledom svakog slova azbuke, a tek zatim dolazi i učenje njihovog redosleda napamet. Kasnije, kada počne da uči da čita, dete će početi da pravi razliku između malih i velikih slova, između štampane i pisane azbuke. Međutim, za početak je dovoljno samo da nauči koja sve slova postoje i da ih prepoznaje, a zatim i azbučni raspored po kome se javljaju.

Važno je da svoje dete učite azbuci na direktan i ilustrativan način, koji je najprijemčiviji njegovom uzrastu. Neka deca veoma brzo nauče azbuku, dok je drugoj potrebno više vežbe i ponavljanja. Bez obzira na to u koju grupu spada vaše dete, budite strpljivi i pokušajte da mu učenje azbuke učinite zabavnim kako ne bi razvilo stres i odbojnost prema slovima i kasnije rečima.

ZMAJEVA PEVANKA I BOJANKA

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “ZMAJEVA PEVANKA I BOJANKA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara