fbpx

VELIKE LJUBAVI U SVETSKOJ KNJIŽEVNOSTI (1 – 6)

Br. strana:
Povez : Tvrd
Format : 14,5×20 cm, latinica
Oblast : Strani klasici

Cena: 7.900,00 RSD
(Popust: 25 %)
Cena na sajtu:
5.900,00 RSDUšteda: 2.000,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

VELIKE LJUBAVI U SVETSKOJ KNJIŽEVNOSTI (1 – 6)

Komplet knjiga VELIKE LJUBAVI U SVETSKOJ KNJIŽEVNOSTI (1 – 6) su knjige kojima se uvek vraćate. Knjige koja bi svaka kućna biblioteka trebala posedovati. Komplet je urađen u eko koži, zlatotisk u zaštitnoj kutiji.

Klasici – sva savremena književnost prožeta je klasičnom literaturom. Imajte samo na umu da „klasici“ podrazumevaju širok spektar značenja. Gven Glejzer, bibliotekar Njujorške gradske biblioteke, kaže : Klasična književnost tj. knjiga je ta koja predstavlja odličan prikaz određenog žanra.“

VELIKE LJUBAVI U SVETSKOJ KNJIŽEVNOSTI (1 – 6)  sadrži sledeće naslove:

1. Ana Karenjina I – Lav Nikolajevič Tolstoj (532 strana)
2. Ana Karenjina II – Lav Nikolajevič Tolstoj (502 strana)
3. Orkanski visovi – Emili Bronte (340 strana)
4. Džejn Ejr – Šarlot Bronte (495 strana)
5. Gordost  i predrasuda – Džejn Ostin (360 strana)
6. Evgenijka Grande (Onore De Balzak) (205 strana)

Ana Karenjina I – II – Lav Nikolajevič Tolstoj

– Čini se da Ana Karenjina ima sve što se poželeti može — lepa je, bogata, omiljena u društvu, a njen sin je jednostavno obožava. Međutim, Ana ipak oseća da je život suviše prazan, sve dok ne sretne naočitog i šarmantnog oficira, grofa Vronskog… Strastvenoj ljubavi u Aninom putu ka samouništenju suprotstavljena je priča Konstantina Ljevina, mladog čoveka koji teži tome da pronađe spokoj i smisao života – briljantan autoportret samog autora ove izuzetne, bezvremene knjige.

Orkanski visovi – Emili Bronte

– Ima nešto temeljno i neodoljivo u ljubavi koja je tako snažna i trajna, koja nije zasnovana samo na fizičkoj privlačnosti ili romantičnim opsenama, već na dubokoj i neraskidivoj povezanosti dve duše. Ketrin i Hitklif su odrasli zajedno, sami protiv sveta koji ih je sputavao i pokušavao da ih rastavi.

Džejn Ejr – Šarlot Bronte

– Autentična priča o detinjstvu i mladosti, ali i saga o ponosnom ponašanju glavne junakinje koja se strasno zaljubljuje u gospodina Ročestera. Ovaj smeli rukopis otvorio je novu dimenziju ženama piscima i, tvrde neki analitičari, predstavlja svojevrsni svetionik današnjem feminizmu.

Gordost  i predrasuda – Džejn Ostin

– Džejn Ostin je svojim književnim delima dala veliki doprinos engleskoj i svetskoj kulturi. Kreativnost, dubina emocija, raspleti i suočavanje sa dubinskim ja su osnovni elementi njenih romana koji i danas žive.

Evgenijka Grande (Onore De Balzak)

– Onore de Balzak je svojom neverovatnom moći zapažanja, života u velegradu i razumevanjem ljudskih karaktera, dao iscrpnu hroniku francuskog društva XIX veka i tako postao utemeljivač realističkog pravca u književnosti.

 

VELIKE LJUBAVI U SVETSKOJ KNJIŽEVNOSTI (1 – 6)

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Knjige od istog autora:

Nemamo više knjiga od istog autora

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “VELIKE LJUBAVI U SVETSKOJ KNJIŽEVNOSTI (1 – 6)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik
0