U POTRAZI ZA ČUDESNIM – P. D. Uspenski

Br. strana: 525, sa dodatkom grafikona
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 12×21 cm, latinica

Cena: 1.430,00 RSD
(Popust: 20 %)
Cena na sajtu:
1.150,00 RSDUšteda: 280,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

U POTRAZI ZA ČUDESNIM – P. D. Uspenski

Fragmenti nepoznatog učenja.

Psihologija moguće evolucije čovečanstva (uvod i učenje Gurđijeva)

Traganje P. D. Uspenskog u Evropi, Egiptu i na Orijentu za učenjem koje bi mu omogućilo razumevanje Čoveka i Univerzuma, dovelo je, 1915. godine u San Petersburgu, do njegovog susreta sa Georgijem Ivanovičem Gurđijevim.

U POTRAZI ZA ČUDESNIM: fragmenti nepoznatog učenja, predstavljaju beleške Uspenskog, prikupljene tokom njegovog osmogodišnjeg rada u svojstvu Gurđijevljevog učenika.
Pjotr Demjanovič Uspenski (1878-1947) Najčuvenije delo Uspenskog U potrazi za čudesnim predstavlja njegove beleške, prikupljene tokom osmogodišnjeg rada u svojstvu Gurđijevog učenika, gde on izlaže učenje Gurđijeva.

O učenju Gurđijeva napisao je delo koje je nazvao Fragmenti nepoznatog učenja, a koje je izdato posthumno 1947. pod nazivom U potrazi za čudesnim.

 

U ovoj knjizi Uspenski je Gurđijeva označio slovom G. Jedno od najznačajnijih dela ikada napisanih.

Ako čovek popušta svim svojim željama, ili ako im ugađa, u njemu neće biti unutrašnje borbe, nikakvog „trenja”, neće biti vatre. Ali ako se, da bi postigao određeni cilj, bori sa željama koje ga u tome ometaju, zapalićeizvesnu vatru koja će njegov unutrašnji svet postepeno pretvoriti u jedinstvenu celinu.

Čovek mora da shvati sledeće – njegova evolucija je neophodna jedino njemu samom. I niko nije obavezan niti namerava da mu pomaže. Naprotiv, sile koje se suprotstavljaju evoluciji velikih masa čovečanstva suprotstavljaju se i evoluciji pojedinca. Čovek ih može nadmudriti, dok čovečanstvo ne može.

Kasnije ćete shvatiti da su ove prepreke čoveku veoma korisne – kad ne bi postojale trebalo bi ih namerno stvoriti, jer čovek, prevazilazeći prepreke, razvija one kvalitete koji su mu potrebni. Georgije Ivanovič Gurđijev (1877-1949) je jedan od najpoznatijih ruskih metafizičara.

„Većina ljudi, danas, živi u jednom snu. Neki se u tom svom snu bave i naukom, a neki čak pišu knjige”.

O autoru knjige:

Pjotr Demjanovič Uspenski (rus. Пётр Демьянович Успенский; 4. mart 1878 — 2. oktobar 1947) je bio ruski filozof koji se bavio apstraktnim matematičkim i metafizičkim teorijama.

U Moskvi 1915. susreće Georgija Ivanoviča Gurđijeva i od tada se usmerava na studiranje metoda razvoja čovekove svesti. Od 1917. živio je u Petrograd u, gdje je držao predavanja. Njegovo delo Tertium Organum je izazvalo veliki interes, zbog čega je pozvan da poseti Englesku. U Londonu je radio do 1940. godine, a saradnji sa Gurđijevim je prekinuo.

O učenju Gurđijeva napisao je delo koje je nazvao Fragmenti nepoznatog učenja, a koje je izdato posthumno 1947. pod nazivom U potrazi za čudesnim.

U POTRAZI ZA ČUDESNIM – P. D. Uspenski

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Knjige od istog autora:

Nemamo više knjiga od istog autora

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “U POTRAZI ZA ČUDESNIM – P. D. Uspenski”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara
BANER 003c