veselaknjiga
Kategorija: Proizvodi » 02. Strani pisci » TURSKI GAMBIT – Boris Akunjin

TURSKI GAMBIT – Boris Akunjin

Br. strana: 205
Povez : Mek
Format : 15,5×22 cm, ćirilica

Cena: 770,00 RSD
(Popust: 16 %)
Cena na sajtu:
650,00 RSDUšteda: 120,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

TURSKI GAMBIT – Boris Akunjin

Nastavak “Azazela”, “Turski gambit” opisuje događaje koji se dešavaju 1877. godine u Bugarskoj.

Rat između posrnulog osmanskog carstva i ruske imperije uveliko traje. Ali završetak se ne nazire iako je Turska na izdisaju. Jedna mlada ruska devojka je na putu ka svom vereniku koji služi svoj dug otadžbini u ruskoj vojsci. Prevarena od svojih bugarskih vodiča umalo strada u skrivenom bugarskom hanu, ali zahvaljujući čudnom sedokosom zemljaku uspeva da nastavi svoj put. Sedokosi zemljak je Erast Fandorin koji se vraća kao dobrovljac iz srpsko-turskog rata, mnogo zreliji, preživevši lične katastrofe. Samo zbog svog patriotizma i vere i dalje je spreman da se sukobljava sa neprijateljima koji ugrožavaju majčicu Rusiju.Interesantno je da se u ovom romanu on pojavljuje skoro do samog kraja kao potpuno sporedan lik, da bi uspešno rešio još jednu misteriju.Glavni likovi Varvara Andrejevna, general Soboljev (Skobeljev) – istorijska ličnost poznat po svojoj velikoj hrabrosti, Anvar pasa – francuski novinar DŽEVRE, kockar i ludački hrabar grof Zurov su likovi oko kojih se pravi zaplet romana. Do samog kraja potpuno je neizvesno kako će se rešiti sukob dva carstva koji bitno utiče na sliku nove Evrope koja se stvara.

Turski gambit je roman koji slikovito opisuje najbitnije događa tog perioda, 1877 je hrabra i romantična godina i velika prekretnica u istoriji Evrope.

Reč je o romanima pod zajedničkim naslovom Avanture Erasta Fandorina, koji se čitaju u više od trideset zemalja sveta – romanima po kojima su u Rusiji snimljena tri filma s Nikitom Mihalkovim i Olegom Menščikovim u glavnim ulogama, dok se holivudski producenti spremaju da ekranizuju celu „Fandorinovu” biblioteku.

TURSKI GAMBIT – Boris Akunjin

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “TURSKI GAMBIT – Boris Akunjin”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara