veselaknjiga
Kategorija: Proizvodi » 02. Strani pisci » TESLINO TAJNO ORUŽJE – Aleksandar Milenković

TESLINO TAJNO ORUŽJE – Aleksandar Milenković

Br. strana: 174
Povez : Mek
Format : 14×20 cm, latinica

Cena: 460,00 RSD
(Popust: 22 %)
Cena na sajtu:
360,00 RSDUšteda: 100,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

TESLINO TAJNO ORUŽJE – Aleksandar Milenković

Sa dodatkom u okviru tekstova slike, grafički prikazi, karte,… Projekat ,,HARFA” u akcijama NATO-a nad Jugoslavijom.

Sadržaj knjige:

 • Tesla oborio noćnog sokola a učestvovao u projektu pogonskog Sistema stelt bombardera B – 2?
 • Javno priznanje da Američka vojska koristi Teslin ,,vojni” areslnal
 • Ubijen (!?) pa vaskrsao
 • Kriv i za Tungusku eksploziju 1908 godine
 • Najsmrtonosnije oružje danas
 • Ajnšatjn: ,,Izvinite Nikola Tesla”
 • Parapsihološki ratovi
 • Prema poverljivim dokumentima FBI Teslina dokumenta ipak nedostaju !
 • Od prvog osnivanja, 1949 god, NATO sistematski istražuje Teslinu dokumentaciju
 • Prvi ovozemaljski ,,leteći” tanjir OLT projektovan po Teslinom konceptu
 • Tesla je već bio brži od svetlosti !

Sasvim je moguće da je Nikola Tesla i danas, sedamdeset i tri godine posle smrti, najviše spominjano ime u dnevnoj i ne samo stručnoj komunikaciji u svetu. Teslomanija trese planetu, a tako je bilo i u vreme dok je bio živ. Svet je bio opčinjen istraživanjima slavnog naučnika od onog trenutka kad je u Njujorku prikazao svoj izum o daljinskom upravljanju brodovima, železnicom, automobilima. Svi su bili ubeđeni da će veliki Srbin promeniti svet iz temelja. Popularniji je od bilo koje rok, pop ili filmske zvezde, a tek zarade koje donose njegovi patenti s kamatama, teško bi isplatio BDP planete. Mediji širom sveta pisali su tada čudnovate, često i bajkovite priče o njegovim otkrićima, što se nastavlja i danas. Čak multinacionalne korporacije često, sam bog zna sa čijim ovlašćenjima, rabe njegovo ime. Svojataju ga mnogi, čak i Hrvati, koji su mu spomen-kuću više puta rušili, palili i skrnavili mu spomenik u Smiljanu. Koliko je objavljeno knjiga o velikom pronalazaču, moguće je utvrditi.

Avgusta 21. godine 1945, ATSC je zatražio od komande u Vašingtonu da im na sedam dana obezbedi „neka dokumenta za koje strane sile pokazuju interesovanje”, a njima su potrebna „u jednom projektu za nacionalnu odbranu”. Komanda u Vašingtonu daje saglasnost da se dokumenta ustupe Komandi vazdušne tehničke službe i moli da se iz „Trampovog dosijea”, odnosno iz Biroa za imovinu stranaca (gde je čuvana Teslina zaostavština), pošalju ta dokumenta.

Međutim, četiri meseca kasnije, pošto su dokumenta poslata vazduhoplovcima u Ohajo, Ralf Doti, šef Vojne obaveštajne službe u Vašingtonu, javlja Džejmsu Markamu iz OAP-a da ta dokumenta nikada nisu stigla u odredište. Važna dokumenta su „nestala u transportu”. Pala je sumnja da su ih Rusi vešto preuzeli.
To je, naravno, samo sumnja. Međutim, „Ekspres” je došao do nepobitnih saznanja da su važna dokumenta iz Teslinog naučnog opusa završili kod Rusa odmah posle Tesline smrti. Naime, Mirko Marković, tajni agent Kominterne, mnogo pre agenata FBI je, zajedno sa Savom Kosanovićem, došao u Teslin apartman broj 34 u hotelu „Njujorker” na 33. spratu. Marković u svojim memoarima „Odabrani put” piše da je upoznao Nikolu Teslu kao glavni urednik „Slobodne reči” u Pitsburgu, pričali su o boljševičkoj revoluciji, „za koju je Tesla imao veliko poštovanje”.
„Prema ustaljenom dogovoru, bez obzira na rane jutarnje sate kad bih stigao u Njujork, ja bih se sa železničke stanice javio Savici Kosanoviću, ondašnjem ministru kraljevske vlade u izbeglištvu. Tako je bilo i tog hladnog 7. januara 1943. Javio se iako je bilo četiri sata ujutro. ‘Znao sam da ćeš stići. Čekam te, zajedno ćemo tamo, ujak je umro!’

Stigli smo u hotel ‘Njujorker’, na 33. sprat, a ispred Teslinog apartmana stajao je policajac. Vrata su bila otvorena. Sa desne strane, pored zida, na mesinganom krevetu, naslonjen leđima na tri velika jastuka, ležao je Nikola Tesla, kao da spava. Savica je nepomično stajao pored Teslinog uzglavlja. Prišao sam mu i pogledom ga zamolio da stanemo pored prozora, gde nije bilo nikoga. Šapatom sam ga zamolio da mi dozvoli da pozovemo taksi-službu i da Tesline ormane prenesemo u njegov apartman u hotel ‘Navaro’. ‘To je glavna zaostavština Teslinog genija’, rekao sam. ‘Ima vremena… to sad nije važno’, odgovorio je. Posle nekoliko sati pred hotel su stigla dva vojna kamiona, po naredbi iz Pentagona, da utovare pomenute ormane…”, piše u memoarima Mirko Marković.

Život i rad Nikole Tesle

Tesla je poreklom Srbin, rođen 10. jula 1856. godine u Smiljanu, mestu koje je pripadalo tadašnjem Austrijskom carstvu. Studirao je elektrotehniku u Gracu i Pragu. Godine 1884. odlazi u Sjedinjene Američke Države gde kratko sarađuje s Tomasom Edisonom pre nego što im se putevi razilaze.

Nekoliko patenata, uključujući vlasništvo nad motorom za naizmeničnu struju, prodao je Džordžu Vestinghausu. Pronalasci su mu doneli znatnu količinu novca, čiju je većinu iskoristio na finansiranje sopstvenih, kako uspešnih tako i neuspešnih, projekata. Godine 1895. Tesla i Vestinghaus su na Nijagarinim vodopadima izgradili prvu hidroelektranu na svetu.

Početkom 20. veka Tesla otvara laboratoriju pod nazivom Vordenklif na Long Ajlandu i tamo sprovodi neke od svojih najambicioznijih eksperimenata. Njegovi najznačajniji izumi su: polifazni sistem sa provodnicima koji prenose naizmeničnu struju, obrtno magnetsko polje, sinhroni motor, asinhroni motor i Teslin transformator.

Umro je 7. januara 1943. godine u Njujorku gde je živeo skoro 60 godina. Ali pronalasci koje je za sobom ostavio žive i dan danas.

TESLINO TAJNO ORUŽJE – Aleksandar Milenković

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “TESLINO TAJNO ORUŽJE – Aleksandar Milenković”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara
Baner Car Dusan Silni 2