veselaknjiga
Kategorija: Proizvodi » 21. Enciklopedijska izdanja » TESLIN ČUDESNI SVET – Branimir Jovanović

TESLIN ČUDESNI SVET – Branimir Jovanović

Br. strana: 320, kolorne fotografije
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 21×27 cm, latinica

Cena: 4.990,00 RSD
(Popust: 20 %)
Cena na sajtu:
3.990,00 RSDUšteda: 1.000,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

TESLIN ČUDESNI SVET – Branimir Jovanović

Koliki je značaj Nikole Tesle na kompletnom civilizacijskom nivou ponešto smo učili u školi ili saznali iz medija. Celina slike o ovom genijalnom naučniku za mnoge je tajna, a nisu retki ni slučajevi potpuno pogrešne percepcije Teslinog lika i veličine.

U Muzeju Nikole Tesle  predstavljena je  knjiga  TESLIN ČUDESNI SVET- Branimir Jovanović – Direktora tog muzeja, koji je poručio da velikani naše prošlosti nisu živeli da bismo ih slavili, već da bismo proučavali njihove misli i izvlačili korisne zaključke.

Posebna vrednost ove knjige je to što ne sugerše ideju o idolpokloničkom odnosu prema Tesli i pristupu Tesli kao mrtvom spomeniku kome se divimo i klanjamo, već kao o jednom živom duhu koji još uvek živi među nama i misli koja je itekako aktuelna u ovim današnjim kriznim vremenima – istakao je Jovanović.
Prema njegovim rečima, knjiga je podeljena na tri celine, u okviru kojih je istražen Teslin život, delo i vizije o budućem društvu.

On je dodao da je Teslino sagledavanje buduće civilizacije najvredniji deo knjige i da je to Teslina doktrina u kojoj je on „tokom života izneo nekoliko ključnih strateških misli o ovom društvu, kako se ono kreće i kako bi trebalo da se kreće, što može da posluži kao osnova za dalje promišljanje i nadgradnju“.

Jovanović je rekao da je knjiga plod dvadesetogodišnjeg rada u Muzeju i desetogodišnjeg samostalnog istraživanja „tokom kojih je kockicu po kockicu sklapao enigmu zvanu Tesla“.

TESLIN ČUDESNI SVET – Branimir Jovanović

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “TESLIN ČUDESNI SVET – Branimir Jovanović”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara