SVETA KRV SVETI GRAL – Majkl Bejdžent, Ričad Li, Henri Linkoln

Br. strana: 447
Povez : Mek
Format : 17×24 cm, latinica
Oblast : Beletristika, Istorija, Publicistika

Cena: 1.650,00 RSD
(Popust: 27 %)
Cena na sajtu:
1.200,00 RSDUšteda: 450,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

SVETA KRV SVETI GRAL – Majkl Bejdžent, Ričad Li, Henri Linkoln

Knjiga po kojoj je napisan svetski bestseler Da Vinčijev kôd, nastala je kao rezultat zainteresovanost autora za misteriju Rene-I-Šatoa, odnosno ruševina srednjovekovne tvrđave u njegovoj blizini.

Tragajući za odgovorima na ovu misteriju oni su nas uveli u mističan svet vitezova templara, tajnih pergamenata, mistike u tajnim društvima, njihovim ritualima, odvodeći nas do samih osnova hrišćanstva i pitanja da li je ono što nam govori današnja Biblija istina ili spretni falcifikat. Rasvetljavajući nam same početke hrišćanstva kroz materijalne dokaze koji su odoleli vremenu i uništavanju od strane onih kojima nije odgovaralo izvorno hrišćanstvo.

“Knjiga je objavljena u Engleskoj 18. januara 1982. Pet sedmica kasnije. 26. februara, izašla je u Sjedinjenim Državama. Nakon objavljivanja knjige u obe zemlje našli smo se usred nečega što je povremeno ličilo na neku vrstu cirkusa. Znali smo da smo napisali knjigu koja je kontroverzna u svakom pogledu.
Očekivali smo da će biti kritikovana na uobičajeni način – u književnim pregledima, od strane teologa i istoričara koje smo neizbiježno morali izazvati – ali nismo očekivali pažnju ništa veću od one koju većina izdanja obično dobija…

Ne samo da se pojavila na vrhu svih top lista prodavanosti knjiga i da su na sve strane pisani prikazi o njoj, već je knjiga dobila status osvedočene šokantno-stravične priče – prave novinske priče koja se stvarno pojavila na naslovnim stranicama raznih listova.”

Knjiga koja intrigira i uznemirava javnost od kada se prvi put pojavila.

Selo nadomak Pirineja, devetnaesti vek. Lokalni sveštenik otkriva dugo skrivanu tajnu. Uskoro postaje neverovatno bogat…
Priča koja govori o zakopanom blagu ubrzo prerasta u pravu detektivsku avanturu istorijskih razmera. Ova savremena potraga za Gralom donosi nam uvid u šifrovane poruke na pergamentima, saznajemo mnogo o tajnim udruženjima, templarima, jereticima iz 12. veka, kao i o mračnim franačkim kraljevima koji su vladali pre više od 1.300 godina.

Autori zaključuju da nije najvažnije sticanje materijalnih dobara i bogatstva već upravo razotkrivanje prastare tajne koja baca novu svetlost na savremenu politiku i osnove hrišćanstva. Kakve se to misterije provlače kroz vekove?

SVETA KRV SVETI GRAL – Majkl Bejdžent, Ričad Li, Henri Linkoln

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Knjige od istog autora:

Nemamo više knjiga od istog autora

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “SVETA KRV SVETI GRAL – Majkl Bejdžent, Ričad Li, Henri Linkoln”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara