STO GODINA SAMOĆE – Gabrijel Garsija Markes

Br. strana: 332
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 14,5×20,5 cm, latinica

                                  

                                        

Cena: 1.320,00 RSD
(Popust: 25 %)
Cena na sajtu:
995,00 RSDUšteda: 325,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

STO GODINA SAMOĆE – Gabrijel Garsija Markes

Upravo je roman Sto godina samoće, prvo Markesovo delo objavljeno u Jugoslaviji, knjiga koja mu je donela uspeh i popularnost kod nas. Ovaj roman, već legendaran u analima svetske književnosti, jedna od najzanimljivijih književnih avantura našeg veka.

Roman od Markesa Sto godina samoće preveden i čitan  na svim jezicima i Nobelova nagrada za književnost (1982 godine). Roman je prvi put objavljen u Buenos Ajresu maja 1967. a izdavač je bila kuća Editorijal Sudamerikana. Početni tiraž je bio 8.000 primeraka a roman je do sada prodat u više od 30.000.000 primeraka i preveden je na 35 jezika. Krunisali su rad koji se probio prenoseći se s usta na usta i kako voli da kaže pisac najopipljiviji su dokaz da avantura fenomenalne porodice Buendija Iguaran, sa njihovim čudima, fantazijama, opsesijama, tragedijama, incestima, preljubama, pobunama, otkrićima i uverenjima, predstavlja, u isto vreme, mit i istoriju, tragediju i svetsku ljubav.
Sto godina samoće je epopeja o osnivanju, usponu i padu grada Makonda i njegove najuglednije porodice. U ovom romanu uskrsavaju mrtvi, lete tepisi, žene se bore protiv destrukcije, dok su muškarci obuzeti paklenim ludilom ratovanja, borbom petlova, javnim ženama i neobičnim poduhvatima.

U ovom romanu sve ključa od života, da bi se, što zvuči paradoksalno, na kraju shvatilo da je to knjiga o samoći latinoameričkog čoveka.

ve neverovatne događaje porodice Buendija, Markes je prikazao kao nešto sasvim prirodno. S druge strane nekim sasvim običnim pojavama dao je natprirodno obeležje, a u tim situacijama poslužio se primerom svoje bake. Naime, Markesova baka je sve priče koje je pričala, govorila bez ikakvog izraza na licu. Ona je smatrala da sve ono što govori, iako je bilo čudno, bila je istina.

“Sto godina samoće”, roman je koji je ispripovedan kroz vizuru pripovedača koji sve zna o datoj priči. Priča se sastoji od dvadeset poglavlja. Pisac nam na pomalo distanciran, ali uvek prisan način, donosi postupke, doživljaje i razmišljanja brojnih likova. Pripovedanje je ubrzano, a radnja se često isprepliće i ona je nadnaravna. Niti jedna radnja nema kraja, likovi putuju svetom i vraćaju se, bez obzira na vreme.

STO GODINA SAMOĆE – Gabrijel Garsija Markes

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

1 recenzija za STO GODINA SAMOĆE – Gabrijel Garsija Markes

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “STO GODINA SAMOĆE – Gabrijel Garsija Markes”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara