fbpx

SRPSKE CRKVE I MANASTIRI – Vladimir Dulović

Br. strana: 304,  kolorne slike
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 21×30 cm, ćirilica
Oblast : Pravoslavlje, religija

Cena: 5.990,00 RSD
Cena na sajtu:
4.790,00 RSDUšteda: 1.200,00 RSD

Sadržaj:

SRPSKE CRKVE I MANASTIRI – Vladimir Dulović

Kroz 32 priče o prelepim mestima u našoj zemlji, s vrednim zdanjima, burnom istorijom i ponekom zanimljivom legendom, ovo izdanje pruža sjajan i sveobuhvatan uvid u našu pravoslavnu istoriju i umetničku baštinu.

Crkve i manastiri predstavljaju ne samo izraz naše vere, već su i jedno od najvažnijih izvora znanja o srpskoj prošlosti, kulturi i istorji. Čitajući o ovim velelepnim zdanjima zapravo saznajemo kako je izgledao svetovni i crkveni život doba u kojem su podignuta, kao i potonju sudbinu koja ih je do današnjih dana obeležila.

Detaljne i nadahnute opise prate živopisne fotografije i ilustracije, koje će čitaocu u potpunosti dočarati lepotu naših svetinja.

Srednjovekovni manastiri i crkve, koji svedoče o usponu i padu srpske carevine a zatim i države, deo su kulture kojim se Srbija ponosi.

Svojim položajem na raskršću Istoka i Zapada, Srbija je oduvek bila mesto susreta naroda koji su za sobom ostavljali autentične tragove duhovne kulture. Međutim, ono čime se Srbija diči, jesu njeni manastiri – od Studenice i Sopoćana do Pećke patrijaršije; od fruškogorskih manastira do Manasije, Ravanice i Žiče.

Podizani tokom srednjeg veka, ovi manastiri i danas svedoče o usponu i padu srpskog carstva, a zatim i države. Gradili su ih vladari u slavu svecima, ali i kao svoja večna konačišta.

SRPSKE CRKVE I MANASTIRI – Vladimir Dulović

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Knjige od istog autora:

Nemamo više knjiga od istog autora

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “SRPSKE CRKVE I MANASTIRI – Vladimir Dulović”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik
0