SRBI I REVOLUCIJA 1848 – 1849- Dušan Babac

Br. strana: 133
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 18×25 cm, ćirilica
Oblast : Istorija

Cena: 970,00 RSD
(Popust: 20 %)
Cena na sajtu:
780,00 RSDUšteda: 190,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

MOJ ŽIVOT-SRBI I REVOLUCIJA 1848 – 1849- Dušan Babac

Popularno izložena i bogato ilustrovana sinteza raspoložive istorijske građe o Revoluciji 1848–1849, iz perspektive Srba vojnika, graničara iz Vojne krajine, dobrovoljaca iz Kneževine Srbije i naoružanog naroda sa područja Vojvodstva Srpskog.

Knjiga nudi obilje detalja, faksimila originalnih dokumenata, portreta viđenih Srba, grbova srpskog plemstva, gravira bitaka – više od 150 starih i retkih fotografija iz privatnih zbirki i zbirki muzeja, galerija, arhiva.

O autoru : Dušan Babac, rođen 1969. godine u Beogradu, potiče iz porodice sa vojnom tradicijom i od najranijeg detinjstva pokazuje interes za vojnu istoriju i uniforme. Od 1995. godine do danas objavio veći broj naučnih i popularnih članaka u Glasniku Istorijskog muzeja Srbije i Vesniku Vojnog muzeja i specijalizovanim časopisima u Srbiji (Vojska, Odbrana), Republici Srpskoj (Aero Glas), Sloveniji (Obramba), Francuskoj (Militaria Magazine, Gazette des Uniformes, Steel Masters, Ligne de front), Rusiji (Zeughaus), Nemačkoj (Deutsche Militarzeitschrift), Japanu (Air World), Italiji (Uniformi e Armi). Takođe je objavio i veliki broj knjiga.

Knjige od istog autora:

Nemamo više knjiga od istog autora

Knjige istog autora:

Nema rezultata.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “SRBI I REVOLUCIJA 1848 – 1849- Dušan Babac”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik
1