SPOSOBNOST ZA LJUBAV I RAD (1-3) – Nebojša Jovanović, Aleksandar Kontić, Renata Senić, Sandra Jovanović

Br. strana: 1308
Povez : Mek
Format : 14×20 cm, latinica

Cena: 3.500,00 RSD
(Popust: 20 %)
Cena na sajtu:
2.800,00 RSDUšteda: 700,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

SPOSOBNOST ZA LJUBAV I RAD (1-3) – Nebojša Jovanović, Aleksandar Kontić, Renata Senić, Sandra Jovanović

Knjiga u tri dela SPOSOBNOST ZA LJUBAV I RAD- Nebojša Jovanović, Aleksandar Kontić, Renata Senić, Sandra Jovanović. Očito je da nije lako voleti i raditi na zreo način. U ovom  knjizi (1-3)su sposobnost za ljubav i rad razložene na jednostavnije sposobnosti, opisan je njihov razvoj, moguće devijacije, kao i načini na koje se mogu razviti zrele sposobnosti.

Teško je živeti, voleti i raditi bez razvijene bilo koje od navedenih sposobnosti. Ključ promene u terapiji je pomoći klijentu da navedene sposobnosti razvije ili deblokira. Sposobnost osobe za ljubav i rad je oštećena. Bez razvijene neutralizacije osoba je u vlasti svojih nagona („kao bez glave“), impulsivna, iracionalna i neartikulisana. Bez „lepka“-sposobnosti za celovito doživljavanje druge osobe („objekta“) doživljaji osobe su rascepljeni na crno-beli svet dobra i zla (kaže se da je „odlepila“, sve vidi ili ružičasto ili crno, idealizuje ili mrzi…). Bez konstantnosti objekta-stabilizatora psihe, osoba je „nestabilna“, zavisna od drugih. Bez tolerancije na frustraciju-osoba nema imunitet na frustracije koje donosi život, ljubav i rad, „puca pod pritiskom“. Bez tolerancije na ambivalenciju osoba je neodlučna, nesposobna da se suoči sa oprečnim emocijama prema nekome ili nečemu (ili prema sebi) i da odmeri i „preseče“, da se opredeli i donese odluku. Bez volje, osoba je kratkog daha, bez energije da podrži u kontinuitetu sopstvene želje i ciljeve. Bez inicijative osoba je reaktivna, nema „ključ“ za svoj „motor“, potrebno je da je pokrene neko drugi.
O.L.I.  Integrativna Psihodinamska Psihoterapija

1. „Neutralizacija i mentalizacija“– “Regulator i artikulator psihe”
2. “Celovitost objekta”- “lepak psihe”
3. “Konstantnost objekta”-”Stabilizator psihe “
4. “ Tolerancija na frustraciju “–“Imunitet psihe”
5. “Tolerancija na ambivalenciju”-“Usmerivač psihe”
6. Volja-”motor psihe”
7. Inicijativa-”pokretač psihe”

Nebojša Jovanović, magistar psihologije, psihoterapeut, savetnik i lifecoach sa nacionalnim i evropskim  certifikatima (EAC, EMCC), edukator. Tri decenije bavi se psihoterapeutskim radom. Osnivač je novog psihoterapijskog pravca – O.L.I. Psihodinamske Integrativne Psihoterapije i, već duži niz godina, edukuje buduće psihološke savetnike, psihoterapeute i life coacheve iz ovog metoda. Predsednik je O.L.I. Centra, Udruženja za Psihoterapiju, Savetovanje i Koučing Srbije, Sekcije za Psihoterapiju, Savetovanje i Koučing Društva Psihologa Srbije, Biofidbek Asocijacije Srbije.

Reči autora:

Zapravo, posle tri decenije psihoterapijskog rada na problemima ljudi u ljubavi i radu, shvatio sam da su te dve ključne sposobnosti čoveka toliko složene da njihov razvoj zahteva veliko znanje i celoživotni trud. Odavno je Frojd rekao da je osnovni cilj psihoterapije da se osoba osposobni da voli radi. Kako se to radi, kroz koje faze prolazi razvoj ovih sposobnosti, iz čega se one sastoje, kako se razvijaju kroz proces psihoterapije, teme su ove knjige.

SPOSOBNOST ZA LJUBAV I RAD (1-3) – Nebojša Jovanović, Aleksandar Kontić, Renata Senić, Sandra Jovanović

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “SPOSOBNOST ZA LJUBAV I RAD (1-3) – Nebojša Jovanović, Aleksandar Kontić, Renata Senić, Sandra Jovanović”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara