SIVI VUK: BEKSTVO ADOLFA HITLERA + DVD – Džerard Vilijams, Sajmon Danstan

Br. strana: 392 + dvd
Povez : Tvrd, prošiveno
Format : 14×21 cm, latinica

Cena: 2.400,00 RSD
(Popust: 25 %)
Cena na sajtu:
1.800,00 RSDUšteda: 600,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

SIVI VUK: BEKSTVO ADOLFA HITLERA + DVD – Džerard Vilijams, Sajmon Danstan

Izdanje autorskog dvojca Džerarda Vilijamsa i Sajmona Danstena je kontroverzna knjiga o Hilerovom lažiranju sopstvene smrti. Uz knjigu ide i DVD sa istoimenim filmom titlovanim na srpski jezik.

Povodom dolaska autora Džerard Vilijamsa u Srbiju, u maju 2013 godine objavljeno je ovo luksuzno opremljeno bibliotekarsko izdanje u tvrdom povezu, u ograničenom tiražu od 1.250 primeraka sa DVD – om sa istoimenim fimom.

Sivi vuk donosi zaključke iz obimne građe o Hitlerovom begu u Argentinu 1945. godine. Sivi vuk pruža alternativu priznatoj istoriji, alternativu koja bi mogla da promeni način na koji gledan na Drugi svetski rat.

Lov na Sivog vuka se nastavlja.

Izdanje sa dodatkom dvd.
U ovoj knjizi, dvojica britanskih publicista odbacuju zvaničnu verziju Firerove smrti, po kojoj su on i Eva Braun izvršili samoubistva u bunkeru u Berlinu 30. aprila 1945. godine. Umesto toga, oni ukazuju na brojne dokaze, koje su prikupljali više od deset godina, o tome da je na kraju Drugog svetskog rata ovaj par pobegao iz Berlina kako bi iznova započeo život u enklavi pod kontrolom nacista u fašističkoj Argentini. Hitler je lagodno i srećno živeo sve do 1962. i čak stekao potomstvo.

U podzemnom bunkeru u Berlinu 30. aprila 1945, pred najezdom pobedonosne sovjetske Crvene armije, Hitlerovi verni saradnici ubili su njihove dvojnike dobrovoljce – podoficira Vermahta i glumicu „treće klase“! Tri dana ranije Hitler i Eva su potajno napustili bunker i ukrcali se u avion koji je sleteo u holandski grad Tonder, potom su drugim avionom stigli do Španije i tu se ukrcali u podmornicu koja ih je odvela do obala Argentine. Tamo su stigli upravo u trenucima kada su u Berlinu ubijeni njihovi dvojnici…

Ova knjiga je nazvana po pseudonimu vođe Rajha – Sivi vuk – koji mu je, još 1943, radeći plan za evakuaciju, nadenuo njegov najbliži saradnik – Martin Borman. Borman je osmislio plan „dislokacije“ najvišeg nacističkog rukovodstva iz Nemačke u Južnu Ameriku, za slučaj da se ratna sreća okrene protiv Berlina. Američki obaveštajci saučestvovali su u tom bekstvu kako bi zauzvrat došli do nemačke ratne tehnologije i do tvorca nemačkog raketnog programa – Vernera fon Brauna. Fon Braun je nakon propasti Trećeg rajha osnovao američki kosmički program i rukovodio njime!

Najrečitiji komentar u lovu na Hitlera, koji je započet 2006. u Buenos Airesu, potekao je od argentinskog ministra pravde i ljudskih prava, senjor Hanibala Fernandesa. Na izlasku iz njegovog ministarskog kabineta u Buenos Airesu, 2007. godine, posle podužeg razgovora, učtivo se rukovao sa autorima i rekao:

„Godine 1945, u Argentini je sve bilo moguće.“ I bio je u pravu!

Knjiga koja je u Velikoj Britaniji odmah postala bestseler nazvana je po pseudonimu vođe Rajha – Sivi vuk – koji mu je, još 1943, radeći plan za evakuaciju, nadenuo njegov najbliži saradnik – Martin Borman. Borman je osmislio plan „dislokacije” najvišeg nacističkog rukovodstva iz Nemačke u Južnu Ameriku, za  slučaj da se ratna sreća okrene protiv Berlina. Američki obaveštajci saučestvovali su u tom bekstvu kako bi zauzvrat došli do nemačke ratne tehnologije i do tvorca nemačkog raketnog programa – Vernera fon Brauna. Fon Braun je nakon propasti Trećeg rajha osnovao američki kosmički program i rukovodio njime!

Džerard Vilijams, istoričar i novinar, godinama je radio za britanske TV stanice Bi-Bi-Si, Rojters i Skaj njuz. Snimajući seriju dokumentaraca u Argentini, na godišnjicu Folklandskog rata naišao je na zanimljivu priču o Adolfu Hitleru. Tamo je upoznao mnoge ljude koji su bili sigurni da je Hitler pobegao iz Nemačke i da je živeo u njihovoj zemlji. Odlučio je da se udruži sa svojim starim prijateljem, piscem, snimateljem i fotografom specijalizovanim za vojnu istoriju – Sajmonom Danstenom. Ono što su otkrili, obojicu ih je prenerazilo. Postoji mnogo više dokaza o bekstvu vođe Rajha nego o njegovoj smrti.

Uz knjigu ide i DVD sa istoimenim filmom titlovanim na srpski jezik

SIVI VUK: BEKSTVO ADOLFA HITLERA + DVD – Džerard Vilijams, Sajmon Danstan

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “SIVI VUK: BEKSTVO ADOLFA HITLERA + DVD – Džerard Vilijams, Sajmon Danstan”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0