RUSKE NARODNE BAJKE

Br. strana: 101, ilustrovano
Povez : Mek
Format : 21×21,5 cm, ćirilica

Cena: 399,00 RSD
(Popust: 10 %)
Cena na sajtu:
360,00 RSDUšteda: 39,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

RUSKE NARODNE BAJKE

Poreklo ruskih narodnih bajki seže duboko u slovensku istoriju. Među bajkama sveta, ruske zauzimaju posebno mesto.

Bez obzira da li su to bajke o čudima, o avanturama, ljubavi, svakodnevnom životu ili životinjama, svaka od njih, ispričana posebnom dramskom i jezičkom strukturom, sa karakterističnom, dramskom napetošću i višeslojnim sadržajem, pleni maštu čitalaca svih uzrasta. Nemoguće je ne biti zanesen Vasilisom Prekrasnom ili ne biti ponesen pričom o Ivanu careviću. Svet ruskih bajki beskonačno je bogat i zato inspirativan za sve druge stvaraoce.

Junaci ovih bajki često se nalaze u stanju potpune obamrlosti, odsutnosti, letargije. No, namah se ta pasivna snaga pretvara u realnu moć i uz pomoć niza najrazličitijih čarobnih predmeta (u ruskim bajkama se, takođe, rado leti na letećim ćilimima), junak uspeva da reši najrazličitije zadatke koje slučaj ili viša sila ili moć pred njega postavljaju. Možda je najlepše u ruskim bajkama to što se one svojom prebogatom simbolikom obraćaju upravo uzburkanom nesvesnom u nama, na koje mi ne možemo, ali koje na nas veoma mnogo može uticati.
Sadržaj knjige:

 • Vasilisa Prekrasna
 • Sedmogodišnja devojčica
 • Žaba – Careva kći
 • Marja Marjevna
 • Satko
 • Mrazić
 • Perce Finiste sivog sokola
 • Ivan – seljački sin i čudovište
 • Vasilisa Premudra
 • Vanjuška i careva kći
 • Rečnik manje poznatih reči

Bajke su nezaobilazan deo svakog detinjstva. Iako neki roditelji radije biraju moderne, manje okrutne bajke ili ekranizacije bajki, važno je da deca čitaju prave bajke. Ni ekranizacije pravih bajki ne mogu zameniti orginalne priče jer često ne prikazuju celokupno bogatstvo i složenost orginala. Bajke bude nadu u iskupljenje, pobedu dobra nad zlom, nadu da će neprijatelji biti poraženi. Uvek naglasite pobedu dobra nad zlim i zajedničku snagu deteta i roditelja koji mogu preplašiti i oterati sve veštice i zla bića sveta. Dečja svest o stvarnim događajima sastoji se samo manjim delom u iskustvu, a u velikoj meri od mašte i zato deca vole srećne završetke i nadu bajki. Bajke uče decu da razmišljaju kritički  tako što deci jasno pokazuju posledice odluka i dela pojedinih likova.

RUSKE NARODNE BAJKE

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “RUSKE NARODNE BAJKE”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

1