RIZNICA BAJKE Hansa Kristijan Andresena(1 – 5) KOFERČE

Br. strana: 5×30
Povez : Tvrd
Format : kutija 17,5×11,5×12 cm, ćirilica

Cena: 1.600,00 RSD
(Popust: 26 %)
Cena na sajtu:
1.190,00 RSDUšteda: 410,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

RIZNICA BAJKE Hansa Kristijan Andresena(1 – 5) KOFERČE

Knjiga – koferče  sadrži 5 lepih bajki Hansa Kristijana Andersena uz koje svako dete treba da odrasta. Knjiga – koferče koji koji kada se otvori svira. U koferčetu se nalazi 5 knjižica (svaka po 30 strana) bajki. Kolorne ilustracije, ćiriličan tekst I tekst prilagođen deci sa prelepim ilustracijama. Bajke formata 12×17 cm urađene tako da vase dete može samo da ih lista I nosi. Koferče sa bajkama ima kanap za nošenje I sve bajke sun a jednom mestu.

Set riznica bajki Hansa Kiristijana Andresena sa koferčetom koji svira od 5 bajki obuhvata sledeće bajke:

  • Ružno pače
  • Carevo novo odelo
  • Mali olovni vojnik
  • Mala sirena
  • Divlji labudovi

RUŽNO PAČE

„Ružno pače“ je priča o nevoljama i patnjama malog labuda koji se greškom izlegao u pačijem gnezdu. Odmah na početku je obeležen kao drugačiji i tu počinju svi njegovi problemi. Pače biva omalovažavano na razne načine i zlostavljano i zbog toga što nije verovao u sebe, misleći da je bezvredan, napušta pačije pleme.

CAREVO NOVO ODELO

Živeo je jednom car kog je interesovala samo lepa odeća. Bio je toliko zaljubljen u razne odevne materijale da ga ništa drugo nije zanimalo. Tako se jednog dana pojave varalice koje se caru predstave kao vrhunski tkači, koji imaju umeće istkakti najlepše tkanine na svetu. Nije trebalo puno da zaintrigiraju cara. Bile su to tkanine od čudesnih uzoraka i boja sa specijalnim svojstvima, a to je da su nevidljive svakome ko je glup ili nije sposoban za svoj posao.

Carevo novo odelo zabavna je priča koja govori o ljudskoj taštini, ali i strahu od istine te o mudrosti, gluposti, prepredenosti, naivnosti i nesposobnosti. Ne treba zaboraviti na večnu čovekovu želju za položajem, materijalnim blagostanjem i moći.

MALI OLOVNI VOJNIK

Glavni likovi ove priče jesu dečije igračke: dvadeset i pet izlivenih vojnika koji su bili smešteni u kutuju i dobro čuvani, jer je dečak obožavao da se igra sa njima. On im je napravio veliki dvorac od paprira, a na na ulazu u dvorac stajala je devojčica na jednoj nozi koja je bila balerina i ulepšavala prostor oko sebe. U nju je bio zaljubljen jedan vojnik koji je bio drugačiji od ostalih – imao je samo jednu nogu, jer prilikom izlivanja ponestalo je materijala, pa je morao ostati na jednoj nozi. Tako je on verovao da je devojčica idealan par za njega.

MALA SIRENA

Mala sirena jedna je od najpoznatijih bajki danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. To je jedno od najčuvenijih dela u kojem su junaci ova mitološka bića.

Jednom davno, na dnu mora, postojalo je jedno kraljevstvo. Kraljevstvom je vladao kralj koji je imao šest ćerki, morskih sirena. Sirene su kao slobodno vreme koristile da odlaze na morsku površinu i tamo gledaju šta rade ljudi u luci.

Jednog dana, najmlađa sirena, kojoj inače nije bilo dopušteno da odlazi na površinu sa sestrama, dobije dopuštenje i po prvi put ugleda ljude. Posmatrale su tako sirene celo poslepodne ljude, a kad je došlo vreme za povratak, najmlađa sirena kaže da će se vratiti malo kasnije jer bi još htela posmatrati i diviti se ljudima. Neposredno nakon što su joj sestre otplivale u podmorje, na pučini krene oluja. Nekoliko brodova je prevrnula, a mala sirena u moru primeti jednog mladića kojeg su nosili talasi. Pohitala je prema njemu kako bi mu pomogla. Ostavila je mladića, princa, na plažu a ona se vratila u pomorje.

DIVLJI LABUDOVI

Pred vama je bajka Divlji labudovi koju će vaša deca obožavati.

Nekada davno živeo je kralj koji je imao jedanaest sinova i jednu ćerku, Elizu. Pošto je rano ostao udovac želeo je da nađe ženu koja će se brinuti o deci. Međutim, nova kraljica bila je zla i prinčeve je pretvorila u labudove. Eliza je uspela da pobegne i na sve načine pokušavala da pronađe braću i oslobodi ih vradžbine…

RIZNICA BAJKE Hansa Kristijan Andresena(1 – 5) KOFERČE

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “RIZNICA BAJKE Hansa Kristijan Andresena(1 – 5) KOFERČE”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara
BANER 003c