fbpx

RELIGIJA NJEGOŠEVA- Nikolaj Velimirović

Br. strana: 123
Povez : Tvrd, prošiveno, zlatotisk
Format : 12×17 cm, ćirilica

Cena: 700,00 RSD
(Popust: 19 %)
Cena na sajtu:
570,00 RSDUšteda: 130,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

RELIGIJA NJEGOŠEVA- Nikolaj Velimirović

Knjiga RELIGIJA NJEGOŠEVA objavljena prvo u nastavcima u jednom od najznačajnijih i najuticajnijih književnih časopisa na početku XX veka, u časopisu Delo 1910. godine, posle pohvalnih kritika, kakva je bila ona čuvenog Jovana Skerlića, ova studija o filozofsko-religioznom aspektu Njegoševog stvaralaštva do danas se pojavila u nekoliko desetina izdanja i predstavlja nezamenljivo štivo za razumevanje Njegoševog dela, u prvom redu njegove Luče mikrokozma.

Niko do danas nije, kao Nikolaj, toliko duboko prodro u Njegoševu dušu, i tako svestrano i temeljno proučio i dočarao duh i natčovečansku pamet ovog cetinjskog gorostasa. Do pojave ove studije Njegoš je bio nedovoljno ispitani rudnik neotkrivenih dragocenih duhovnih blaga. Neki naši književnici pokušavali su samo da opišu pesnički nedostižni talenat autora „Gorskog vijenca“. O Njegošu pak kao o misliocu i filozofu vrlo malo se pisalo, a o njemu kao religioznom geniju, ni malo.

Ove nedostatke dopunjuje „Religija Njegoševa“. Nikolaj dočarava kakvu je strahovitu i nečuvenu borbu Njegoš imao sa samim sobom, sa svetom i prirodom: kako su ga raspinjali napori da otkrije suštinu bića Božjeg, prirode i čoveka: i cilj njihovog bitisanja.

Knjige od istog autora:

Nemamo više knjiga od istog autora

Knjige istog autora:

Nema rezultata.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “RELIGIJA NJEGOŠEVA- Nikolaj Velimirović”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik
0