PUT LJUBAVI – Antoni de Melo

Br. strana: 91
Povez : Mek
Format : 12×21,5 cm, latinica

Cena: 396,00 RSD
(Popust: 15 %)
Cena na sajtu:
336,00 RSDUšteda: 60,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

PUT LJUBAVI – Antoni de Melo

Pred nama su razmišljanja mistika koji je bio dovoljno hrabar da sagleda stvarnost kakva jeste, da bi tako postao ispunjen saosećanjiem i ljubavlju prema svim živim bićima.

Osnovna tema ove knjige je ljubav i prepreke koje stoje na putu ljubavi: naše veze, želje, iluzije, zavisnosti, predrasude.

Vodilja i tema ove knjige duhovnog učitelja Antoni de Mela je ljubav i prepreke koje stoje na putu ljubavi: naše veze, želje, iluzije,predrasude.. I ujedno pokušaj da se odgovori na pitanje kako da se oslobodimo ovih uslovljenosti da bismo konsčno naučili da vidimo, volimo.
On je uvek bio svestan da većina ljudi najviše voli zidove spostvenog zatvora. Istovremeno, nadao se da neki od nas skupiti hrabrost da sruše te zidove, u želji da sagledaju stvarnost svega što nas okružuje i budu promenjeni ovim viđenim.

Ljubav nije odnos ona je stanje dva bića. Da li ste u stanju ljubavi? Da li je živite?

Duhovni učitelj govori o ljubavi koja nije odnos već stanje duha.

“Srećni ste tu gde ste, i baš u ovom času; ali vi to ne znate, jer su vas lažna ubeđenja i naopako viđenje sveta začaurili u strepnje, nespokojstva, veze i sukobe, načinivši od vas odgovornu pedalu u igrama za koje ste programirani, i pri tom vas ubedili da morate učestvovati u njima. Kada biste bili kadri da vidite čitavu tu farsu sa naličja, otkrili biste da ste srećni a da to i ne znate.”

Antoni de Melo rođen je 1931. godine u Bombaju (Indija). Prvobitno teolog i psihoterapeut, na kraju je postao duhovni učitelj. Umro je 1987.godine u Njujorku.

Pred nama je njegova životna filozofija, putokaz ka buđenju duha i novom životu “da bismo najzad videli jasno, pogledom koji nije zamagljen strahom i željom, i da hrabro živimo sada i ovde, proživljavajući svaki novi trenutak svežinom deteta”.

Antoni de Melo je organizovao brojne radionice, kojima su prisustvovale hiljade ljudi. Smatrali su ga za jednog od najboljih javnih govornika. Njegove knjige posvećene su istini, slobodi, ljubavi i duhovnom prosvetljenju. One su putokaz ka buđenju duha i novom životu „da bismo najzad videli jasno, pogledom koji nije zamagljen strahom i željom, i da hrabro živimo sada i ovde, proživljavajući svaki novi trenutak svezi nom deteta”.

Celog života se trudio da otvori oči ljudima, kako bi postali svesni sebe i vrednosti postojanja. De Melo je živeo autentičan život koji je pokazivao kroz svoje priče i predavanja. Njegov duhovni uvid i temeljno razumevanje čovečnosti se dobro ogleda u njegovim učenjima. Ova dubina razumevanja mu je donela priznanja širom sveta.

PUT LJUBAVI – Antoni de Melo

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “PUT LJUBAVI – Antoni de Melo”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0