PUT KA NEBU KNJIGA – KALENDAR

Br. strana: 376, kolorne strane
Povez : Mek
Format : 17×24 cm, ćirilica

Cena: 1.320,00 RSD
(Popust: 17 %)
Cena na sajtu:
1.100,00 RSDUšteda: 220,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

PUT KA NEBU KNJIGA – KALENDAR

Knjiga je urađena kao kalendar, 365 dana u godini i svaki dan ima po jedna poučna priča iz pravoslavlja, vere i hrišćanstva.

Dragi roditelji , pred vama je zbornik tekstova raspoređenih za čitanje tokom cele godine. Prilikom odabira i rasporeda tekstova imali smo u vidu nedostatak vremena koje muči sve nas, današnje roditelje, te su tekstovi, uglavnom kratki. Ukoliko postoji duži tekst, raspoređen je za čitanje tokom nekoliko dana. Tekstovi su namenjeni deci školskog uzrasta koja uveliko sama čitaju, ali preporučujemo da ih čitate zajedno. Od velike je važnosti da svakoga dana odvojimo vreme za duhovno uzrastanje svoga deteta.

Vreme koje neće proleteti u svakodnevnom ispunjavanju školskih obaveza, već tokom kojega ćemo bogatiti dečije duše, ukazujući im na put ka Onome koji je sam Put Istina i Život. Tim putem su hodili, kao što ćemo videti u ovoj knjizi, Svetitelji Božji, na taj put nam je ukazao sam Gospod Isus kroz Sveto Jevanđelje. Trudili smo se da svaka priča koja je ušla u ovaj zbornik nosi jevanđeljsku poruku, iako mnoge, naizgled,  nemaju direktne veze sa Jevanđeljem.Tekstovi nas, takođe, upoznaju sa bogosluženjem Crkve i podstiču da se, učestvujući u njima, susretnemo sa samim Bogom.

Čitanje jedne priče ne traje duže od desetak minuta, a ukoliko nađete više vremena, ovi tekstovi mogu biti odlične teme za razvijanje daljeg razgovora o uzrastanju u vrlini, borbi sa strastima, rodoljublju i čovekoljublju.
Nadamo se da će čitanje ove knjige pomoći da osvećujemo vreme našeg života, kako bi ono postalo deo vremena koje naša Sveta Crkva svakodnevno osvećuje kroz svoja bogosluženja.

Kako detetu objasniti veru, postojanje Boga?

Neki roditelji o Bogu pričaju kao da je negde daleko, tamo na nebu, daleko od nas. Detetu treba Boga prikazati kao roditelja svih nas. Kao jedno biće ljubavi. Dete će vremenom otkrivati to i spoznaće da Bog nema ni visinu ni štirinu ni dubinu, nego je njegov prijatelj i spasitelj.

Roditelji nekad preteraju i predstavljaju Boga detetu kao u bajci: kao duha koji izlazi iz lampeili nekog ko je jako strog i koji voli samo dobru decu. To je greška, jer dete može da doživi strahod takvog prikaza Boga.

Detese treba od malena voditi u crkvu, ali ne preterivati. Dete mora da oseti bogosluženje, da učestvuje u liturgiji, da vidi one koji se mole tom Bogu o kojem su mu pričali tata i mama. Bitno je da se dete krsti, da ljubi ikone, da vidi da je Bog opipljiv…

Hrišćanski životne bi treblo da se mnogo ističe. Neke porodice mnogo ističu hrišćanski život koji nameću deci. Deca smatraju da je taj život stran običnom životu. Ako dete uspe da se nauči poslušnosti, da voli i poštuje druge, da pomaže – onda ste ga naučili hrišćanskom životu!

Roditelji koji žele da usade veru moraju i sami da veruju koliko-toliko ispravno. Jer mnogi uče decu da veruju, a sami nisu istinski vernici. Ili su ekstremni vernici ili su vernici zbog trenda u društvu.

Najbolje je krenuti od ličnog primera. Ne nametati detetu veru. Dete sve vidi: i kad idemo u crkvui kad postimo i kad dajemo prilog za siromašne, ali i kada pričamo o lepim stvarima…

PUT KA NEBU KNJIGA – KALENDAR

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Knjige od istog pisca:

Nemamo više knjiga od istog autora

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “PUT KA NEBU KNJIGA – KALENDAR”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara