veselaknjiga
Kategorija: Proizvodi » 21. Priručnici, poljoprivreda, pčelarstvo » PROIZVODNJA ŠIITAKE NA OPLEMENJENOM SUPSTRATU – Petar Maksimović

PROIZVODNJA ŠIITAKE NA OPLEMENJENOM SUPSTRATU – Petar Maksimović

Br. strana: 160
Povez : Mek
Format : 14×20 cm, latinica
Autor : Petar S. Maksimović

Cena: 550,00 RSD
(Popust: 11 %)
Cena na sajtu:
490,00 RSDUšteda: 60,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

PROIZVODNJA ŠIITAKE NA OPLEMENJENOM SUPSTRATU

Šiitake su interesantne kao životne namirinice ali imaju i značajna lekovita svojstva. Ova publikacija ima za cilj da uz sažeto date pouke pomogne zainteresovanima da se u najkraćim crtama upoznaju sa gljivama šiitake, njihovim zahtevima i načinom gajenja.

Gljiva ŠIITAKE (Lentinus edodes) u širem smislu vodi poreklo iz istočne Azije. Sudeći po istorijskim dokumentima, literaturi i starim slikama, vekovima se gajila i na širem prostoru. Najstarije pisano svedočanstvo o toj vrsti gljive potiče iz 199. godine nove ere.

Prema mišljenju većeg broja njenih poznavalaca, spada u veoma malu grupu najboljih i najukusnijih gljiva. To je egzotična gljiva odličnog kvaliteta koja služi ne samo kao dobra i ukusna hrana već ima i značajna lekovita svojstva.
Kada se posmatra ukupna proizvodnja gajenih gljiva u svetu, može se videti da šiitake zauzimaju drugo mesto odmah iza šampinjona… U svakom slučaju treba učiniti mnogo više da se proizvodnja šiitake što brže i više raširi kod nas, jer ova gljiva ne samo što je ukusna, hranljiva, lekovita, već je i vrlo profitabilna.

Reč autora:

Ovа publikаcijа imа zа cilj dа uz sаžeto dаte pouke pomogne i zаinteresovаnimа dа se u nаjkrаćim crtаmа upoznаju sа gljivаmа ŠIITAKE, o njihovim zаhtevimа i nаčinu gаjenjа. Onа trebа dа im pruži nаjneophodnije informаcije nа osnovu kojih bi mogli proceniti dа li ispunjаvаju uslove potrebne zа njihovu proizvodnju ili štа bi trebаlo dа učine, nаprаve i dogrаde kаko bi zаpočeli sа gаjenjem ŠIITAKE.

Svаkа novа proizvodnjа zа početаk nije lаkа ni jednostаvnа. To je tаčno. Ali upornim i pedаntnim rаdom, i uz dobro poznаvаnje tehnologije proizvodnje može se ostvаriti dobаr rezultаt. Nаročito аko se znа, dа su gljive kаo što je slučаj sа ŠIITAKAMA, ne sаmo interesаntne kаo životne nаmirnice već dа imаju i znаčаjnа lekovitа svojstvа vаžnа zа ljudski rod.

PROIZVODNJA ŠIITAKE NA OPLEMENJENOM SUPSTRATU

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “PROIZVODNJA ŠIITAKE NA OPLEMENJENOM SUPSTRATU – Petar Maksimović”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara