PRIRUČNIK ZA MENADŽERE – Efraim Kišon

Br. strana: 243
Povez : Mek
Format : 12×19 cm, ćirilica

Cena: 660,00 RSD
(Popust: 27 %)
Cena na sajtu:
480,00 RSDUšteda: 180,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

PRIRUČNIK ZA MENADŽERE – Efraim Kišon

PRIRUČNIK ZA MENADZERE – Biće omiljeno štivo ne samo za privrednike, menadžere nego i za sve koji svoju platu razvlače od prvog do prvog. Kišonove humoreske na temu novca, sindikata, proizvodnje, standarde… iako nastale u Izrealu, univerzalne su za svakog u svim prilikama.

Deo iz knjige:
“Dogodine ću im prijaviti samo polovinu svojih prihoda. Znam i jedno idealno skrovište. Ispod dušeka.”
Kišonove knjige su do sada štampane u 43 miliona primeraka i prevedene na 37 jezika, a najpopularnija zbirka priča “Kod kuće je najgore” zvanično je najčitanija knjiga na hebrejskom jeziku posle “Biblije”.

Efraim Kišon – humorista raskošnog talenta

Efraim Kišon je jedan od najcenjenijih i najuticajnijih satiričara na svetu. Za sebe je uvek govorio kako sebe ne smatra piscem već osobom sa dobrim smislom za humor. Njegov spisateljski talenat prepoznali su milioni ljudi širom planete i već decenijama uživaju u delima koja su iza njega ostala. Kišon je takođe bio i scenarista, dramaturg i uspešni filmski reditelj.

Ukoliko do sada niste čitali njegove knjige, za neke ste sigurno morali čuti budući da su „Kod kuće je najgore“, „Kita boli more“, „Nije fer Davide“, „Lisac u kokošinjcu“… širom sveta prevođene i obavezni deo kućnih biblioteka. Na Kišonovom humoru i pripovetkama odrastale su generacije, a mnogi danas uspešni autori ističu koliki uticaj je na njih ostavilo Kišonovo pripovedanje i specifičan stil.

U opšte poznate detalje njegove biografije i sitne pojedinosti ne bih zalazila budući da zainteresovani lako mogu da dođu do željenih podataka. Ono što je po mom mišljenju značajno izdvojiti su crtice iz biografije koje su ga oblikovale i načinile piscem u kome mogu uživati sve generacije. Rodio se u Budimpešti i to je u izvesnoj meri odredilo i njegov kasniji put i uticalo na neke životne odluke.  Imao tu nesreću da završi u koncentracionom logoru za vreme Drugog svetskog rata, a od sigurne smrti dva puta se spasao. Prvog puta spasilo ga je poznavanje pravila šaha i mogućnost da bude partner u šahu nadzorniku logora, a drugi put je preživeo zahvaljujući pukoj sreći  jer je o životu i smrti odlučivalo to koje mesto u koloni zauzimate (ubijali su svakog desetog).

Kišon spada u one malobrojne pisce koji mogu da se pohvale da su za života postali klasici, a njegove priče su toliko vanvremenske i univerzalne da će svako veoma lako i u prvom susretu sa njima pronaći unutra delić sebe i svoje okoline, baš kako i dolikuje jednom humoristi i satiričaru.

Predmet njegove satire su osim društva, države, socijalnih problema često bile i osobine koje je prepoznavao kod sebe i svoje porodice. Dogodovštine iz privatnog života ispričane na njemu svojstven način pravo su uživanje za čitanje. Čitajući njegove knjige upoznaćete se sa brojnim stereotipima o jevrejima, amerikancima, evropskim narodima, smejaćete se pričama o odrastanju, vezama, braku i brojnim životnim mudrostima.

PRIRUČNIK ZA MENADŽERE – Efraim Kišon

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “PRIRUČNIK ZA MENADŽERE – Efraim Kišon”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara