PRAZNIK ZVERI – NEZVANI GOST (3) – Zoran Petrović

Br. strana: 325
Povez : Mek
Format : 14×21 cm, latinica

Cena: 890,00 RSD
(Popust: 16 %)
Cena na sajtu:
750,00 RSDUšteda: 140,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

PRAZNIK ZVERI – NEZVANI GOST (3) – Zoran Petrović

Treći deo trilogije PRAZNIK ZVERI

Praznik zveri 3 je književno delo raskošne epske i folklorne fantastike sa nešto prave, a mnogo više alternativne istorije. Roman je prožet predanjima od kojih ćete mnoga čuti prvi put, pre svega zbog toga što ih je autor u velikoj meri sam izmaštao.

London 1899.

U veštičji sat, u kuću pisca Abrahama, stiže nezvani gost sa zahtevom kome se domaćin povinuje. Po sećanjima i beleškama belokosog neznanca Abraham mora napisati novi roman. Ono što je na početku zvučalo kao naklapanje opasnog ludaka, tokom noći sasvim zaokuplja pažnju pisca i počinje da ga opsesivno privlači, jer shvata da piše istinite memoare Elrika O’Melnija-upira Prvokletnika. Oni govore o ljubavi i mržnji, maču i magiji, dvorskim spletkama i krvavim obračunima, a pre svega u vezi su sa Abrahamom i njegovim prethodnim književnim delom-onim za koje je pisac mislio da je samo plod njegove mašte.

Od velike Seobe upira i izbora Prvokletnika u tamnicama Strvinarnika, preko pokolja Mesečeve dece u Vukovu, Elrik pripoveda zastrašujuću priču o kovitlacu ratnih oluja 15. veka, osmanlijskom dvoru i plemenitim kućama Balkana-Branković, Drakulesti i Hunjadi.

Bez obzira na rasu, boju kože ili veroispovest, na bedemima poslednjih uporišta čovečanstva stoje oni koji su svoje živote posvetili borbi protiv sila tame i Onoga čije se ime ne spominje. Onoga, koji na sve pripadnike ljudskog roda gleda podjednakom mržnjom i koji će učiniti sve da uspe u svojoj zamisli.

Nezvani gost bele kose njegov je izaslanik.

O autoru knjige:

Zoran Petrović, master psiholog, kompjuterski dizajner, muzičar i pisac, rođen je 1968. godine u Beogradu. U periodu od 1984. do 1986. aktivno se bavio muzikom kao vokalni solista grupe “Bukowski band”, a od 1987. do 1990. kao vokal projekta “Psihokratija”, kada ostvaruje kontakt sa nekim stranim i mnogim domaćim imenima iz sveta muzike. Sredinom devedesetih počinje da radi u kompaniji 3DO iz Kalifornije, kao jedan od game mastera, pod nadimkom Bard Legend, na jednoj od prvih online multiplayer fantasy igara – Meridian 59. Pored gaminga, kojim se kao hobijem bavi i danas, bavio se i advertajzingom, kompjuterskim 2D i 3D dizajnom, animacijama i TV reklamom.

Nešto kasnije, posvećuje se svojoj prvoj ljubavi, psihologiji, i to u oblastima: psihologija ličnosti, kriminalni profajling i serijski počinioci teških krivičnih dela. U saradnji sa pionirima profajlinga u FBI, odeljenja BAU, i domaćim ekspertima Univerziteta u Beogradu, piše naučni rad pod nazivom “Bihejvioralni profajling i mogućnost primene FBI tipologije silovatelja u službi istražnog postupka policije i prevencije na teritoriji Srbije”.

Na književnoj sceni pojavljuje se zahvaljujući ljubavi, i to 2009. sa svojom prvom zbirkom ljubavne poezije “Ženi koju volim”, a već sledeće izdaje i drugu, pod naslovom “Hvala što postojiš”. Njegov prvi roman, urbana trilerolika ljubavna drama, “Bulevar greha”, izašao je iz štampe 2016. godine. Nakon toga, autor se ponovo okreće ljubavi, ali ovoga puta svojoj prvoj i najvećoj – fantastici. U januaru 2017. izlazi njegov roman, “Praznik Zveri – Žeteoci” koji predstavlja prvi iz istoimene sage. Druga knjiga sage, “Praznik zveri – Grehovi alijanse”, izašla je u junu 2017, a sada, 2018, izašao je i treći nastavak. Sagu Praznik zveri, Zoran Petrović predstavlja svojim terminom open world fantasy saga, kojim se, pre svega, ne vezuje za okvire popularnih trilogija. Za sada je, kako autor kaže, kompletno izmaštao još dva nastavka, četvrti i peti, na kojima već radi, a nakon toga postoje postavke za bar još dva. Njegove priče nalaze se u zbirkama folklorne, epske, naučne fantastike i horora: Čuvari zlatnog runa, U vrzinom kolu, Marsonic, Nešto diše u mojoj torti, Trium Reginarum – Refesticon, kao i u zbirci posvećenoj tvrđavi Golubac.

PRAZNIK ZVERI – NEZVANI GOST (3) – Zoran Petrović

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “PRAZNIK ZVERI – NEZVANI GOST (3) – Zoran Petrović”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0