veselaknjiga
Kategorija: Proizvodi » 22. Kuvari » POSNI KUVAR

POSNI KUVAR

Br. strana: 160
Povez : Mek
Format : 12×17 cm, latinica

Cena: 230,00 RSD
(Popust: 22 %)
Cena na sajtu:
180,00 RSDUšteda: 50,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

POSNI KUVAR

Pravoslavni vernici preferiraju posnu ishranu iz verskih razloga, no, posna kuhinja je izbor koji, odricanjem od masti, vodi ka zdravijem i humanijem životu. Posna jela i posni recepti su osmišljeni sa namerom da onima koji poste, slave posne slave, vegetarijancima i veganima pomogne da prošire repertoar jela.

U POSNI KUVAR – Praktični kuvar možete naći praktične i primenljive recepte za pripremanje : Predjela, supe, corbe, ručkovi, salate, prilozi, sosovi, pite, kolači, torte.
Pravoslavni post je dobrovoljno uzdržanje od izvesne hrane i pića u Crkvom određeno vreme posta ili posnih dana, radi fizičkog i duhovnog očišćenja i ozdravljenja, primanje svete tajne pričešća ili za duhovno uzdizanje i usavršavanje, sve u cilju čovekovog duhovnog očišćenja i sjedinjenja s Bogom.

U toku Božićnog posta ne jedemo meso, beli mrs i jaja. Tokom novogodišnjih praznika, post se ne prekida, a telesni post ne koristi ako nije vezan sa duhovnim postom. Ovo su samo neka od pravila posta u pravoslavju, a kako da pripremate posna jela, koji su najlepši recepti za dane posta, kada je dozvoljeno postiti na ulju…. pročitajte na nekom od naših linkova!

Postiti možete i kad to ne predviđa verski kalendar. Naime, post ima, pokazala su naučna istraživanja, i neverovatan pozitivan uticaj na zdravlje – kada organizam gladuje, makar i sasvim kratko vreme, pokreću se takozvani geni za popravku tela, a to donosi dugoročne koristi.

POSNI KUVAR

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “POSNI KUVAR”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0
Besplatna isporuka
Besplatna isporuka za porudžbine
iznad 4500.00 dinara