PINOKIO

Br. strana: 32
Povez : tvrd, prošiven
Format : 23×24 cm, ćirilica
Edicija : Romantika

Cena: 750,00 RSD
(Popust: 23 %)
Cena na sajtu:
580,00 RSDUšteda: 170,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

PINOKIO

Dečija bajka Pinokio sa ilustracijama čuvenog ilustratora Karlosa Busketsa. Pun kolor, sa prelepim i raskošnim ilustarcijama svakako će privući pažnju vašoj deci.

Bajku „Pinokio“ bez koje je nemoguće zamisliti odrastanje, ovog puta deci predstavljamo sa raskošnim ilustarcijama čuvenog ilustratora Karlosa Busketsa. Vaši mališani će uživati u priči o dečaku od drveta kojem raste nos svaki put kada slaže.

Sa ovom bajkom deca će, uživajući u njenim prelepim ilustracijama, zasigurno zavoleti knjigu i čitanje!

Sa Pinokijom, klasikom dečje književnosti, deca će zakoračiti u čudesni svet bajki. I biće očarani! Čitajući ovu duhovitu ali i poučnu priču, mali čitaoci će saznati kako prolaze nevaljala i nestašna deca! Osim toga, naučiće da se u životu ne sme lagati i da su ljubav i toplina porodičnog doma najvažniji u životu.
Đepeto stari stolar koji nikad nije imao dece napravio je drvenu lutku Pinokija, a zatiom je poželeo da postane pravi dečak. Dobra plava vila došla je u njegovu radionicu i oživela Pinokia. Stavila drveni štapić na Pinokia i rekla: Mala drvena lutkice probudi se, dajem ti dar života.

Tog se trena lutak probudio. Sledećeg je dana Giuseppe poslao svog drvenog dečaka u školu, ali Pinokio u šklu nikad nije stigao. Na putu do škole ga je, lutak Zloćko, namamio da pođe sa njim i ne ide u školu. Pinokio se celu noć zabavljao i plesao na sceni sa ostalim lutkama. Kada je zabava završila, Zloćko ga zaključa u kavez da ne bi Pinokio mogao pobeći. U pomoć mu je dšla plava vila, koja je tražila objašnjenje zašto nije otišao u školu. Pinokio je lagao, da je na putu do škole otet. Što je više lagao, njegov nos se sve više povećavao.

Bajke su nezaobilazan deo svakog detinjstva. Iako neki roditelji radije biraju moderne, manje okrutne bajke ili ekranizacije bajki, važno je da deca čitaju prave bajke. Ni ekranizacije pravih bajki ne mogu zameniti orginalne priče jer često ne prikazuju celokupno bogatstvo i složenost orginala. Bajke bude nadu u iskupljenje, pobedu dobra nad zlom, nadu da će neprijatelji biti poraženi. Uvek naglasite pobedu dobra nad zlim i zajedničku snagu deteta i roditelja koji mogu preplašiti i oterati sve veštice i zla bića sveta. Dečja svest o stvarnim događajima sastoji se samo manjim delom u iskustvu, a u velikoj meri od mašte i zato deca vole srećne završetke i nadu bajki. Bajke uče decu da razmišljaju kritički  tako što deci jasno pokazuju posledice odluka i dela pojedinih likova.

PINOKIO

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “PINOKIO”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0