OKRUŽENI PSIHOPATAMA – Tomas Erikson

Br strana: 255
Povez: Mek
Format: 14,5×20,5 cm

Cena: 899,00 RSD
(Popust: 20 %)
Cena na sajtu:
720,00 RSDUšteda: 179,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

OKRUŽENI PSIHOPATAMA – Tomas Erikson

Kako da sprečite da vas drugi iskorištavaju.

Da li se često susrećete sa osobama koje uvek imaju kompliment u rukavu i čine da se osećate dobro? Šarmantne, harizmatične i manipulativne – psihopate su upravo takve, a to je ono što ih čini opasnim…

Koristeći istim sistem klasifikacije ponašanja u četiri boje koji je primenio u međunarodnom bestseleru Okuženi idiotima, Tomas Erikson prikazuje najčešće oblike kontrole koje psihopate koriste da utiču na ljude oko sebe. Budući da se sa manipulacijom susrećemo i kod osoba koje nemaju psihopatske crte karaktera, autor uključuje i praktične tehnike koje će vam pomoći da prepoznate i preduhitrite  skrivene namere takvih manipulatora.

Ova knjiga će vam pomoći da razumete sopstveno ponašanje i slabosti i da proniknete u tuđe namere i strategije. Saznaćete na koji način možete da se oduprete manipulativnim uticajima kako na radnom mestu tako i u društvenom životu i porodici. Nadmudrite psihopate i zaštitite sebe!

Kako da prepoznate psihopate?

Glavni poremećaj kod psihopate jeste njegov odnos prema drugim ljudima. Kod njega prevladavaju izuzetna sebičnost i samouverenost, dok druge ljude vidi kao predmete, nevažne objekte za koje se emocionalno ne vezuje.

On je ravnodušan prema drugim ljudima i njihovim osećanjima. Drugi mu postaju važni samo ako kroz njih može da zadovolji neku svoju želju ili interes. Kako niti saoseća sa drugim ljudima, niti se empatično stavlja u njihovu situaciju, nakon svojih postupaka, koji su drugim ljudima izazvali neku štetu ili patnju, ne pokazuje ni osećanje krivice, niti bilo kakvo žaljenje zbog svog postupka. Iako često sa lakoćom uspostavlja kontakt sa drugima, teško održava emocionalne odnose, tako da su njegovi odnosi sa drugima površni, iskorišćavajući i kratkotrajni.

Psihopata od drugih zahteva da sve bude po njegovom i ne podnosi kada ne može da ostvari ono što želi, tako da u konfliktima zastrašuje druge, često reaguje veoma impulsivno i nekontrolisano, nekada nasilno. Kada je zbog nekog nedela uhvaćen i kažnjen, on iz toga ništa ne nauči, već nastavlja po starom. Psihopata ne vidi ništa problematično u svom ponašanju i stalno nudi raznorazna opravdanja za svoje postupke od kojih ne odstupa.

O autoru knjige:

Tomas Erikson rođen je 1965. godine u Švedskoj. Stručnjak je za društvene komunikacije, personalni trener, predavač i pisac. Proteklih dvadesetak godina obučavao je više od pet hiljada izvršnih direktora i menadžera kako bi postali bolje i delotvornije vođe. Napisao je dve naučno-popularne knjige o komunikaciji i ljudskom ponašanju. Okružen idiotima jedan je od najprodavanijih naslova u Švedskoj, sa više od 800.000 prodatih primeraka samo u toj zemlji. Preveden je i na 28 jezika.

OKRUŽENI PSIHOPATAMA – Tomas Erikson

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “OKRUŽENI PSIHOPATAMA – Tomas Erikson”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0