OGNJIŠTE zbirka istinitih priča, knjiga 3

Br. strana: 65
Povez : Mek
Format : 12×16 cm, ćirilica

Cena: 270,00 RSD
(Popust: 41 %)
Cena na sajtu:
160,00 RSDUšteda: 110,00 RSD
*Troškovi isporuke nisu uključeni u cenu

Sadržaj:

OGNJIŠTE zbirka istinitih priča, knjiga 3

Treća knjižica veoma popularne riznice istinitih priča sa ognjišta narodne pobožnosti 20. veka. Objavljena je sa blagoslovom vladike niškog Arsenija tokom jula 2018. godine.

Odgovorni urednik je protosinđel Serafim Živković iz Divljane, priče je odabrao i priredio Željko Perović iz Pirota. “Ognjište 3” je izrađeno u B6 formatu na 65 stranice, u mekom i klajmovanom povezu.

Sadržaj: Majčin amanet – Ako Bog hoće! – Sveta Studenica ili nesretna ludnica – Čudo Svetog Nauma – Mitropolitov greh – Glas Božji nad ćuprijom – Pored suvog gori i sirovo – Iscelenje u Svetom Romanu – Pred ikonom Bogorodice – Svetac sa lopatom – Ko zavet pogazi, zlo prođe – Preki sud – Izmirenje – Bog i Sveti Nikola – Kiša Svetog Ilije – Ko se krstom krsti treba i da posti – Kapernaumsko čudo u Bavaništu – Milost Bogomajke – Gazda Mikina propast – Ispovest – Najezda skakavaca – Nepošteni zarobljenik – Očeva kletva – Dečakov san – Kata i Stojanka – Moć vere.

Među brojnim podmetanjima savremenih modernista posebno treba izdvojiti njihovu omiljenu i najkorišćeniju frazu da je „hrišćanstvo religija ljubavi“ i- samo to!

„Ljubav, ljubav, ljubav!“, reč je koju neprestano čujemo od njih. U ime te „ljubavi“ oni zahtevaju pomirnje i zajedništvo bukvalno sa svima, ne isključujući čak ni one koji su neskriveni neprijatelji hrišćanstva, neprijatelji Hrista Spasitelja, koji otvoreno poriču samu veru u Boga. Ova reč je, u većini slučajeva, najobičnija propaganda, dok u praksi ne pokazuju ljubav čak ni prema onima koji su im najbliži po veri i krvi.

Prema onima, koji ne dele njihovo mišljenje ili im, ne daj Bože, ne podilaze, uvrede ih ili oštete, modernisti ne samo da se ne odnose sa ljubavlju, već, naprotiv, sa žestokim neprijateljstvom i mržnjom. Zapravo, propagirajući ljubav prema „daljnim“, oni kao da zaboravljaju da je hrišćanima na prvom mestu, što je i sasvim prirodno, ljubav prema „bližnjima“, svojima, bliskima u veri.

Iz Reči Božije zaista jasno vidimo da „hrišćanstvo jeste religija ljubavi“, jer „Bog je ljubav, i koji prebiva u ljubavi, u Bogu prebiva i Bog u njemu“, kako nam kazuje „Apostol ljubavi“, sveti  Jovan Bogoslov (1 Jn 4,16). Ali, da li je u pitanju samo ljubav?

Da li se celokupno hrišćanstvo svodi samo na ljubav? Šta svedoči Reč Božija: šta On govori svojim učenicima, zašto je došao na zemlju Sam Ovaploćeni Jedinorodni Sin Božiji Gospod Isus Hristos?

OGNJIŠTE zbirka istinitih priča, knjiga 3

Pogledajte i našu stranicu online knjižara Vesela knjiga Valjevo na Facebook strani.

Pogledali ste...

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “OGNJIŠTE zbirka istinitih priča, knjiga 3”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izbornik

Nije dozvoljeno kopiranje sadržaja

Online knjižara Vesela knjiga

Copyright 2020 © Sva prava zadržana

0